Aarden hoe doe je dat?

AardenAarden hoe doe je dat?

Iedere keer wanneer je voelt dat je meer aarden nodig hebt, richt je je aandacht naar je voeten en dan voel je hoe de aarde jou draagt. Hierdoor raak je direct geaard en is het onmogelijk om in je hoofd te zitten. Hieronder volgen nog meer tips maar waarom is aarden van jezelf zo belangrijk en wat geeft het je?

Het brengt je in het Hier & Nu en het brengt je in balans. In ons dagelijkse leven, is aarden ons fundament en voelen we ons meer stabiel. Het geeft ons meer een vredig gevoel, zelfvertrouwen, verbondenheid, het geeft meer concentratie, ontwikkelen we meer geduld en geeft ons een realistische en praktische instelling.

Het element aarde heeft te maken met de structuren van ons leven – huis, baan, gezin, inkomsten en ons lichaam: celweefsels, botten en vertegenwoordigt stevigheid, vaste waarden, veiligheid en orde.

‘Zie jezelf als een boom met je voeten als wortels die tot diep in de aarde reiken waardoor je de kracht ervaart en de voeding van het aarden’

Te weinig aarden kan resulteren in wispelturigheid, ontevredenheid, zoeken naar veiligheid, geen grenzen aan kunnen geven, neiging tot verwaarlozing van het lichaam.

Ons lichaam resoneert met de ionosfeer van de aarde. De wetenschapper Itzak Bentov spreekt over een constant trillings-patroon in het lichaam, dat gevormd wordt door vibraties van het hart, de cellen en lichaamsvloeistoffen.

Deze vibratie heeft een frequentie van 6,8 tot 7,5 cycli per seconde. Als het lichaam fysiek met de aarde in contact treedt wordt deze resonantie nog sterker. Het is belangrijk contact met ons lichaam te hebben. Als we dit begrijpen en voelen, dan pas kunnen we een evenwichtigheid in spiritualiteit en ons emotionele deel ervaren.

Aarden, hoe doe je dat?

  • Loop op blote voeten

Loop regelmatig op blote voeten. Contact van je blote voeten met de aarde helpt je om de energie van de aarde weer in je lichaam te krijgen.  Wat ook heerlijk is om blootsvoets te lopen in de zee. dan versterk je het nog meer. De elementen aarde en water bevinden zich volgens het Hindoestaanse chakra model onder de navel. Het 2de chakra is verbonden met het element water. Dit chakra, gelegen in de onderbuik en het bekken wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit. Psychologisch gezien, is dit chakra gericht op zelfvoldoening, het recht om te voelen, accepteren meer situaties in ons leven en stromen meer mee op the flow van het leven. We ervaren meer vreugde en zachtheid in ons zelf waardoor we meer genieten van ons leven.

  • Chakra meditatie zonnevlecht

Psychologisch gezien is dit chakra gericht op zelfbehoud, het recht om te zijn en te hebben.

Je kan je concentreren op de 1ste chakra, maar het is altijd goed om alle chakra’s erin mee te nemen zodat je meer balans creëert. Op youtube kan je veel meditaties op voor chakra’s vinden.

  • De natuur in

Verbinding met de natuur werkt op een natuurlijke manier om je te aarden, want wat is er meer geaard dan een boom? Bewust genieten van al natuurschoon brengt je ook in het Hier & Nu. Zitten of liggen op het gras en voel de aarde ademen en hoe je door de grond gedragen wordt en dat maakt dat je contact maakt met de grond. Loop op blote voeten, werk in de tuin en voel de bomen. Dit alles geeft heling, vermindert stress, meer leven met ‘go with the flow’ omdat je meer kan loslaten. Het neemt angsten weg omdat je meer verbonden voelt en vertrouwen ervaart. Je kan meer loslaten omdat je mentaal minder vasthoudt aan dingen die je niet meer voeden. 

  • Yoga

Yoga is voor heel veel dingen heel erg goed maar ook om te aarden. Te denken aan de Tadasana = de berghouding, rotsvast. Kindhouding om spanningen in je lichaam los te laten waardoor je weer meer kan ontspannen waardoor je meer bij jezelf komt. Vrksasana= boomhouding, staat voor centraal staan en balans. Janu Sirsasana helpt om alles los te laten die je niet meer voeden en te aarden. Krijgerhoudingen, om je krachtig en sterk te voelen. Er veel te vinden hierover op internet wat je nog meer kan toepassen.

  • Kracht van Kristallen

Kristallen komen uit de aarde en bestaat uit verschillende mineralen en zijn verbonden met verschillende elementen: aarde,  vuur, lucht en water. Aardende stenen helpen je sterker aanwezig te zijn in je lichaam en op aarde. Kristallen ondersteunen bijvoorbeeld bij einde van een relatie, verhuizing of een nieuwe baan. Ze helpen je ‘erbij te blijven’, verbonden te blijven met je lichaam en te doen wat nodig is om goed voor je basis te zorgen. Bijvoorbeeld rode jaspis geeft fysieke kracht en stimuleert. Rookkwarts helpt praktisch, zuiver en nuchter te zijn. Hematiet om mooie dromen waar te maken. Roze kwarts altijd fijn voor onvoorwaardelijke zelfliefde om goed voor jezelf te blijven zorgen.

  • Rust nemen

Jezelf rust gunnen en ook nemen is ook heel belangrijk om in balans te komen en te blijven.

Geniet en wandel blootsvoets in de mooie natuur. 

Namasté Shanti