ADHD EN RITALIN—VERZONNEN ZIEKTE

ADHD EN RITALIN---VERZONNEN ZIEKTEADHD EN RITALIN—VERZONNEN ZIEKTE

Sta jij er ook wel eens bij stil dat er steeds meer en meer kinderen met ADHD worden gelabeld en daar dus ook medicijnen moeten slikken? Ik ervoer op een bepaald moment in mijn lesgeversperiode een hoge vlucht van leerlingen die dagelijks een kalmeerpilletje moesten slikken. Ik merkte ook bij die leerlingen op dat ze wel heel rustig waren, veel te rustig en wat voor uit uitstarend. Ze waren er wel fysiek, maar ik kreeg maar heel weinig verbinding.

DE BIECHT VAN DE LEUGEN
Nu herinner ik me dat er jaren geleden een nogal ingrijpende bekentenis opdook. Dr Leon Eisenberg die het label ADHD lanceerde, biechtte op voor zijn overlijden dat het allemaal leugens en bedrog was. En toen ging kaarsje ging uit. Het is echter wel een zeer verontrustende en trieste realiteit dat miljoenen jonge kinderen geestverruimende, zware medicijnen slikken, hetgeen leidt tot medicijnverslaving, depressie en suïcidaal gedrag.

BIG PHARMA
We weten dat er meer aan de hand is in Big Pharma; genoeg boeken en artikelen die krachtig worden onderbouwd met bewijsmateriaal hoe corrupt hét systeem is. Kinderen zitten gewoon nooit stil, maken lawaai, zijn altijd in beweging, friebelen en wiebelen. Hun aandachtspanne is kort en ze zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen. Kinderen pluizen graag alles uit. Maar wat was de idee door de machtige elite? Ok, laat ons dit maar als ‘ziekte’ opnemen en die ziekte moest natuurlijk een naam krijgen. Kassa, kassa.

ADHD of hyperactiviteit. Eerlijk gezegd, dan kun je dit wel over iedereen zeggen en is er geen gezond kind voor wie die diagnose niet opgaat. Ondertussen zijn ook uiteraard ‘testbatterijen” ontwikkeld die de diagnose moeten bevestigen. Hoe akelig dit ook kan klinken, de massa is al zolang overtuigd dat dit de waarheid is, dus worden miljoenen kinderen dagelijks gedrogeerd.
Ook al eens bij stilgestaan dat een kind dat zich verveelt zich hyperactief gedraagt?
Het is niet omdat een kind zijn mond niet kan houden, niet stil kan zitten dat het een stoornis zou hebben. Er wordt geen rekening gehouden met het temperament van het kind. ( boeiend is om hierover meer te lezen in de werken van Steiner) Geloof het maar dat die uitvinding enkel en alleen draait om macht, controle en uiteraard geld!

EN HOE IS HET MET JOU?
Vind jij het als volwassene zo gemakkelijk om een hele dag stil te zitten op het werk? Heb jij geen behoefte om regelmatig de benen te strekken, een luchtje te happen, een sigaretje op te steken, een koffie- of theepauze te nemen, gezellig met collega’s te kletsen? Kinderen mogen naar het toilet gaan op een vastliggend moment, niet vroeger en niet later, kinderen moeten zich een hele dag concentreren en kunnen niet even de benen strekken, kinderen moeten de hele dag zwijgen en mogen antwoorden als hen dat wordt gevraagd. Is dat het beeld van het kind dat wij hebben, omdat het gemakkelijk uitkomt?
Omdat ik hier verder op onderzoek ben gegaan in een extra opleiding, kreeg ik de bevestiging van al het bovenstaande. Ik heb diverse werken gelezen van onderzoekers die alles open en bloot op tafel leggen. Er kunnen zoveel oorzaken zijn waarom een kind zich niet kan concentreren of overactief is. Is dit niet allemaal een interpretatie van hetgeen we waarnemen?

SNOEP, FRISDRANKEN, ELEKTRO?
Denken we eens aan het overtollig gebruik van snoep, frisdranken en die concerns maken ook deel uit van de machtige elite. En wat dacht je over de invloed van elektronische apparaten waarmee kinderen op steeds jongere leeftijd spelen? Dat onder al die invloeden kinderen, jongeren en zelfs volwassenen overprikkeld geraken, is wat ik waarneem. Wat worden we massaal om de tuin geleid, niet?

VERHOOGD RISCIO
Er zijn bewijzen dat Ritalin onder kinderen en jongeren een ernstig verhoogd risico tot zelfdoding met zich mee kan brengen. Er wordt zelfs een verband gelegd dat het een factor is schiet -en slachtpartijen die op scholen plaatsvinden. Het gebruik van medicijnen is een zeer makkelijke manier om van kinderen drugsverslaafden te maken.
Een heel merkwaardig gegeven is dat er in de periode dat ik als zorgcoördinator werkte in een Steinerschool geen enkel kind een pilletje kreeg om kalm te zijn, daarentegen waren mijn ervaringen in andere onderwijssystemen van toenemende verontrustende aard.
Ontwaken we uit het systeem of blijven we domweg meelopen met alle leugens en bedrog? De makkelijkste weg is wel degelijk de laatste, maar ik geloof niet dat dit nog de bedoeling is.

Warme hartegroet
Mieke