Alternatieve geneeswijzen voor dieren

Alternatieve geneeswijzen voor dieren Alternatieve geneeswijzen voor dieren. In de loop van de jaren staan alternatieve geneeswijzen ook voor dieren in een toenemende belangstelling. Gelukkig staan meer en meer dierenartsen open voor en specialiseren zich in alternatieve geneeskunde en behandelingswijzen voor dieren.

Van therapie met medicijnen is bekend dat ze bij de behandeling van gedragsproblemen krachtig werkt, mits ze wordt gebruikt samen met en niet met uitsluiting van technieken voor gedragsverandering.

Een gebied waarop medicijnen nuttig zijn, is bij de behandeling van nerveuze, zenuwachtige dieren. Een zeer korte periode met een afbouwende dosis kalmeringsmiddel kan worden gebruikt om de oorspronkelijke angst te verminderen. Het risico in het blijven geven van medicijnen is dat een dier afhankelijk wordt van een kalmeringsmiddel.

Om die reden kies ik zelf voor alternatieve manieren boven de potentieel verslavende kalmeringsmiddelen. Homeopathie; bloesemremedies werken zeer heilzaam. Het vraagt meer aandacht en consequent gedrag bij de verzorger van een dier.

Ook al stellen wetenschappers zich veel vragen over de werking van alternatieve geneeswijzen in het algemeen. Het feit dat we zeer duurzame resultaten bereiken is duidelijk. Bovendien ben ik zelf vaker getuige geweest van uitspraken en handelingen in de medische wereld waar ik ernstige bedenkingen bij had: ‘Geef hem of haar maar een pilletje lees: placebo effect.’ Je kunt hier zelf je conclusie uit trekken.

Dat is niet waarvoor ik kies en ik hoop van harte dat iedere dierenvriend zich op een correcte manier laat informeren rond alternatieve geneeswijzen. Klassieke geneeskunde en alternatieve geneeskunde kunnen elkaar zeer goed aanvullen. Het is wat mij betreft niet of/of maar een en/en.

Wil je graag meer weten rond homeopathie en bloesems voor dieren? Aarzel niet om je vraag te stellen. Bij fysieke klachten raadpleeg je het best vooraf de dierenarts.

Door een duidelijker beeld te hebben van het probleem van jouw huisdier, kan ook gerichter en duidelijker advies worden aangereikt, en dit vanuit een holistische levensvisie, ook voor onze dieren.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 49