Balancering en reiniging van je Chakra’s

Balancering en reiniging van je Chakra’sVoordelen die je kunt behalen door spirituele reiniging.

Elke dag komen mensen in contact met negatieve energie. Sommige meer dan anderen en kan diepe invloed op je hebben, zoals in een pittige periode van je leven zijn waarin de dingen niet stromen zoals je zou willen, door oude blokkades, pijnpunten die aan je aan het helen bent of een collega die altijd maar negatief of chagrijnig is en jou ook dagelijks beïnvloed in jouw welzijn.

Negatieve energie in je leven en in je lichaam zorgt ervoor dat je geest vertroebeld raakt met negativiteit. Het is altijd goed om jezelf en je geest zo nu en dan te reinigen en dat geeft veel voordelen.

 • Bevordert evenwicht mentaal en emotioneel. Geeft intelligente kracht, verbeterd je denken het sterkte je eigenwaarde
 • Innerlijke rust en gemoedsrust
 • Verhoogd gevoel van bewustzijn
 • Emotionele, mentale en spirituele, fysiek genezing
 • Harmonie voor je innerlijke en de buitenwereld.

Een ontspannend bad zorgt al voor spirituele reiniging met Epsom of Himalaya zout. Mediteer of ontspan en visualiseer wat je wilt reinigen. Je kan dat ook van te voren opschrijven zodat je het in bad niet vergeet en geen punten gaat overslaan. 

Als je lichaam hebt gereinigd kan je beginnen met je spirituele reiniging van de geest. Balanceren van je Chakra’s, een mediatie is een zachte mooie manier om je lichaam, geest en aura te reinigen en te herstellen. Chakra’s zijn de centra van het lichaam die alle energieën opneemt, zowel positieve als negatieve energie.

De zeven Chakra’s, vanaf je ruggengraat tot naar je kruin van je hoofd.

 • Kruinchakra, kleur paars, regelt de verbinding met het goddelijke, de spirituele bron
 • Derde oogchakra, tussen de wenkbrauwen, kleur violetblauw, psychische visie, bewustzijn
 • Keelchakra,  kleur blauw, beïnvloed communicatie
 • Hartchakra, kleur groen, regelt emoties, liefde en healing
 • Zonnevlecht, kleur goud, controle onze wil, kracht en wijsheid
 • Sacraal chakra, oranje kleur, onderbuik of baarmoeder vrouwen, creëert creativiteit en seksualiteit 
 • Wortelchakra, kleur rood, ruggengraat, regelt algehele gezondheid en vertrouwen

Je kant talloze manier gebruiken om je chakra’s te openen, reinigen, te laten stromen en in balans te brengen. Ademhalingsoefeningen en mediaties zijn essentieel onderdeel hiervan en veel te vinden op youtube voor de begeleiding hierin.

Om de Chakra’s in evenwicht te brengen, neurie met je stem de laagste mogelijke toon, met je kin op de borst en met je mond gesloten. Verhoog geleidelijk de toon van je stem totdat je de hoogste octaaf die je kan bereiken. Herhaal deze oefening zolang het voor je gevoel nodig is. Concentreer je op het reinigen van elke chakra-centrum terwijl je dit doet. Combineer dat met ademhalingsoefening en mediatie om de negatieve energie te verdrijven en te vervangen met positieve energie. 

Mocht je toch resten voelen van bepaalde onderwerpen die negatieve energie veroorzaken en geven schrijf ze dan op en verbrand het papier. (met water in de buurt)Terwijl je het papier verbrand zeg je het volgende;

‘ Ik ben de gezuiverde vlam en mijn geest en lichaam is nu volledig gereinigd en bevrijd’.

Namasté Shanti

Top-paragnosten Box 21