Basis FengShui principes

Basis FengShui principesLaten we beginnen bij de basis van de basis van FengShui.Allereerst, als je huis een zooi is, en je kunt zelf letterlijk niet eens vrij bewegen, dan kun je voorstellen dat de energie ook niet lekker stroom. Chi moet vrij kunnen stromen om een heilzaam effect te geven.Maar zelfs als de zooi niet zo erg is, maar dat er her en der spulletjes liggen die je nog moet opruimen of weggooien, dan geeft dat ook geen rustgevend gevoel.

De eerste stap in het verbeteren van de FengShui in huis, is door alle zooi op te ruimen.Je kunt door elke ruimte in het huis gaan en kijken wat er weg kan. Of er spullen zijn die je niet meer gebruikt en alleen maar ruimte innemen, of boekenwaarvan je verwacht dat je die niet meer nodig hebt.

Wees streng naar jezelf. Vaak is het namelijk zo dat we de neiging hebben vast te houden aan de spullen die we hebben, terwijl als je het eenmaal weg hebt gedaan er niet meerover nadenkt.

Je kunt gebruik maken van de 5-tassen oefening. Daarmee heb je 5 tassen.

  • Tas 1 doe je spullen in om weg te gooien.
  • Tas 2 doe je spullen in om weg te geven zoals de kringloopwinkel, leger des heils.
  • Tas 3 doe je spullen in om cadeau aan anderen te geven. Je kunt perobject een post-itnotemet de naam van de ontvanger erop plakken
  • Tas 4doe je spullen in om te verkopen
  • Tas 5 is de tas met spullen die je wilt behouden.

Hoe opgeruimder het huis, inclusief de zolder, de spullen onder je bed, en de kasten, hoe opgeruimder je voelt en hoe beter de energie in het huis stroomt.

Dan hebben we nog een paar basisfengshuiregelsomtrenthet plaatsen van meubels.Je wilt namelijk altijd zo zitten, dat je zicht hebt op de deur waar gasten binnen kunnen komen. Dus of je nou in de woonkamer zit, of achter je bureau. Het liefst zie je daar vandaan de deuren eventueel het raam.

Als je met je rug naar de deur of het raam toe zou zitten, dan kun je voorstellen dat je niet op je gemak zit omdat je onbewust rekening houdt met water achter je rug om gebeurt of kan gebeuren. Je hoeft niet in FengShuite geloven om te ervaren dat dit zo is.

Als je bijvoorbeeld een vergadering hebt in een conferentiezaal, kun je het best vroeg aanwezig zijn en de stoel pakkenachterindie toezicht heeft op de hele ruimte en de deur.

Dus idealiter in je werkruimte of kantoor, wil je vanaf je bureauoverzicht hebben op de ruimte en de deur. Achter je wil je een muur hebben en eventueel eenbureau stoelmet een hoge leuning, al is dat minder nodig als je al eensterkemuur achter je hebt.

FengShuiverander je ook niet meteen in 1 dag, en je krijgt het niet perfect. Het is juist goed om er je tijd voor te nemen, want als je teveel wijzigt in een korte tijd, dan kan dat een ongemakkelijk gevoel geven.

Volg je gevoel en voel waar je blij van wordt.

Namasté Shanti

Top-paragnosten Box 21