Bezielde spirituele Zelf

Bezielde spirituele ZelfBezielde spirituele Zelf. Velen haasten zich door het leven en vol ambities. Kijk ik mijn mailbox na, dan krijg ik via diverse lijntjes de indruk dat ik nog meer moet halen uit het leven, nog meer kennis moet vergaren, nog meer ambitie moet hebben. Gelukkig neem ik waar wat er gebeurt. Het gaat niet om mij als mens, maar om een organisatie die aan klantenbinding doet. Iedereen doet het. Klanten binnenhalen en dat dit zeer ver kan gaan, dat weten we ook best. Maar of de manier nou zo integer is, is weer een andere vraag.

We vergaren materiële beloningen en negeren ergens het koesteren van de integriteit van onze ziel. Met al het heen-en weer geren kunnen we de steun van onze ziel niet voelen. Stop maar even een keertje met rennen, met haasten, met najagen. Het is een gewoonte geworden. We zullen diep moeten graven om opnieuw het contact te kunnen ervaren met de aarde onder ons, en nog dieper om de manifestatie van de natuur in onze ziel te ontdekken.
Denkend rennend in de illusie dat we goed bezig zijn, vallen we uit op een dag: burn-out, depressie, hoge bloeddruk…er wordt geroepen dat het leven moet veranderen. Maar als het heel dichtbij komt en de vraag ‘wat wil jij veranderen in jouw leven?’ dan komt vaak het verzet en de weerstand om zelf iets te veranderen.
De maatschappij staat niet te wachten op jou om je bezielde spirituele zelf tot uitdrukking te brengen. Doorgaan, elke dag opnieuw, niet zeuren, alles wordt onder controle gehouden. Op je werk wordt je dagelijks gecontroleerd, als kleine kinderen moet je verantwoording afleggen wat je per uur hebt gepresteerd. Ga maar door, ren je rot en wees niet verbaasd dat je op een dag in de ziektewet belandt. Zelfs daar word je niet te lang met rust gelaten. Al snel moet je het toch maar weer proberen voor en in het systeem.

En wat zijn we toch allen dan zeer spiritueel bezig, nietwaar? Zichzelf voorbijrennen, buiten adem en doodmoe ben je toch hartstikke spiritueel en ontwaakt. Ontwaken is zoals ik het zie wel iets helemaal anders. Het blijft bij fase 1. Alarm. Je hoort de sirenes loeien in je hele wezen. Hoelang laat je dan die sirenes loeien? Blijf je die negeren? Blijf jij de schreeuw van je ziel de mond snoeren? Of ga je door tot je lichaam en geest crasht?
Snel naar een heler, want die kan het snel fixen. Een heler helpt mensen zichzelf te genezen en kan niemand genezen. Een ware heler leert om spiegels op te houden en als mensen bereid zijn om in die spiegels te kijken, kunnen ze misschien een begin maken met te spreken vanuit het verwonde zelf, in plaats van enkel vanuit het denken. Dan pas kunnen ze landen en omschakelen, veranderen en genezen.

We hebben allemaal de sleutels tot heelheid en gezondheid en die geven toegang tot het collectieve bewustzijn en een grotere waarheid.
Als je bewust de keuze maakt om bij die rustige plek in jezelf te komen, de stilte te omarmen, zul je ongetwijfeld contact kunnen maken met je ziel.

‘ U kent vast de ziekte in Midden-Afrika die slaapziekte heet…Er bestaat ook een slaapziekte van de ziel. Het gevaarlijkste aspect ervan is dat men er zich niet van bewust is dat ze uitbreekt. Daarom moet men op zijn hoede zijn. Zodra u ook maar de geringste onverschilligheid bemerkt, direct als u zich bewust wordt van het verlies van een zekere ernst, van verlangen, enthousiasme en levenslust, dient u dat als waarschuwing op te vatten. U dient zich te realiseren dat uw ziel lijdt, wanneer u oppervlakkig leeft.’ Albert Schweitzer.

Warme hartegroet
Mieke Box 45