Bloedsteen of heliotroop

Bloedsteen of heliotroopKrachtige werking van de bloedsteen of heliotroop. De bloedsteen brengt de geest tot rust en ondersteunt je om je persoonlijke kracht en zelfwaardegevoel te versterken.

Met deze steen worden je intuïtie en creativiteit verhoogd en wordt je spirituele energie in je dagelijkse leven in goede banen geleid.

Hij is een bron van nieuwe kracht en helpt als je je fysiek en mentaal uitgeput voelt. De bloedsteen stimuleert het immuniteitssysteem en heeft een beschermende werking voor allerlei negatieve invloeden en energieën.

Ongeduld en irritatie in stresserende situaties hebben een kalmerende uitwerking als je je afstemt op de energie van dit kristal. Het herinnert je eraan dat chaos meestal voorafgaat aan het transformeren van bepaalde thema’s in je leven.

De bloedsteen bevordert idealisme, altruïsme en onbaatzuchtigheid.

Fysiek is de bloedsteen een bloedzuiverende steen, ontgift de milt/blaas/nieren, de lever en de darmen. De lymfestroom en de spijsverteringsprocessen worden met dit kristal heel gunstig beïnvloed.

Zoals je weet, kun je ook kristalwater maken van een kristal. Je legt een gereinigde bloedsteen voor ongeveer een uurtje in een glas water voor je gaat slapen. Drink het water als je naar bed gaat en let het kristal dan onder je hoofdkussen voor een kalme, helende slaap. Na gebruik maak je dit kristal schoon.

Kristalheldere groet
Mieke Box 49