Buitengewoon vermoeid?

Buitengewoon vermoeid? Vermoeidheid na lange werkdagen, druk, stress? We staan er niet altijd zo bewust bij stil hoeveel energie er verloren gaat aan zaken die ons lichaam en geest uitputten. En toch gaan we door. Vermoeidheid die chronisch wordt vraagt om een diepere Buitengewoon vermoeid? Vermoeidheid na lange werkdagen, druk, stress? We staan er niet altijd zo bewust bij stil hoeveel energie er verloren gaat aan zaken die ons lichaam en geest uitputten. En toch gaan we door. Vermoeidheid die chronisch wordt vraagt om een diepere belichting. Vermoeidheid kan een symptoom zijn van fysieke of emotionele problemen. Ik denk hierbij aan diabetes, depressie, slaaptekort bij vrouwen die met heftige overgangsklachten te maken hebben.

CVS of chronisch vermoeidheidssyndroom is een toestand van zeer extreme fysieke en mentale vermoeidheid die het dagelijkse leven ernstig verstoort. Een chronisch tekort aan energie leidt tot het onvermogen zelfs de meest eenvoudige taken te verrichten. Het grootste misverstand is dat er vaak wordt gezegd dat het uiterlijk niet zichtbaar is en mede daardoor werd CVS niet erkend. Voor mensen die ermee te dealen hebben was en is het niet fijn om te horen dat ze er goed uit zien, dus ‘plannentrekkers’ zouden zijn.

CVS wordt wel ‘postviraal syndroom’ genoemd omdat de symptomen zich meestal voordoen na een virusinfectie. In ‘Medical Medium’ wordt op een zeer uitvoerige en diepgaande manier beschreven welke voedingsmiddelen virussen, bacteriën uit het systeem kunnen elimineren, vanuit een holistische benadering.

Er zijn enkele krachtige kristallen die een ondersteunende werking hebben, maar uiteraard vraagt dit verder nog meer dan met enkele kristallen werken.

Een citrien heeft een stimulerend effect doordat het de energie van de zonneschijn bevat. Een citrien herstructureert het mentale lichaam en kan uitputting en wegvloeien van energie voorkomen. Een kristal gebruiken zonder eigen patronen te veranderen die mogelijk tot uitputting kunnen leiden heeft zeer weinig effect. Het vraagt dus schakelen op diverse manieren. De citrien is zeker prima bij vermoeidheid als gevolg van ziekte, menopauze en zelfs uitwendige parasitaire energieën
Het etherische lichaam wordt met de krachtig beschermende carneool in balans gebracht. Dit kristal ondersteunt bij verdriet, het herstellen van ziekte, bij een traumatische ervaring of shock.
Het kristal peridot werkt als een krachtig tonicum dat het hele systeem van het fijnstoffelijke lichaam reinigt. Het is een zeer krachtig werkend kristal voor mensen die wegens ziekte niet naar buiten kunnen.
Belangrijk is bij aangehouden klachten een arts naar jouw keuze te raadplegen. Ik ben geen arts en stel geen medische diagnose omdat dit niet mijn bevoegdheid is. Wil je gezondheidsbevorderende informatie vanuit natuurgeneeskunde, dan ben je altijd welkom met jouw vragen.

Kristalheldere groet
Mieke