Cheiron,de gewonde heler

Cheiron, de gewonde helerCheiron, de gewonde heler. Ik vertel wel eens in een consult welke rol Cheiron in ons leven speelt. Dit is nu wat zeer sterk aanwezig is en bij iedereen. Sommigen ervaren inderdaad dat diepe pijnen uit het verleden aan de oppervlakte komen. Anderen voelen iets maar kunnen het niet plaatsen, begrijpen niet vanwaar oude pijnlijke ervaringen en herinneringen vandaan komen en waarom nu?

In de astrologie van het vorige leven staat Cheiron voor de pijn die van het ene naar het volgende leven wordt doorgegeven en het laat ons zien waar heling nodig is. Het gaat niet zozeer over genezing zoals dit doorgaans wordt begrepen.
De essentie van Cheiron dringt tot de kern door en hiervoor kunnen we niet anders dan afdalen in de duisternis en accepteren dat een deel van onszelf altijd gewond zal zijn. Tot genezing kan plaatsvinden in die diepe zielswonden te omarmen, te accepteren in plaats van te ontkennen en weg te duwen.

De mythologische Cheiron was zowel krijger als heler. Hij was onsterfelijk en raakte ondanks zijn onsterfelijkheid dodelijk gewond, zodat hij voortdurend pijn leed. Op het einde wees hij zijn onsterfelijkheid af, nam hij de pijn van de ander over en kreeg hij een plaats in de hemel.

Cheiron wordt afgebeeld met het hoofd van een man en de romp van een paard; de centaur zoals dit wordt geheten staat symbool voor de versmelting van het instinctieve zelf en het zelfbewustzijn. De plaats van jouw Cheiron in je geboorte chart geeft duidelijk aan wat in jouw leven geïntegreerd mag en losgelaten mag worden. Cheiron gaat over innerlijke heling en hergeboorte in het Watermantijdperk.

Het gebruikte teken voor Cheiron is een K boven de cirkel van de geest en illustreert hoe deze planeet als kanaal fungeert voor spiritueel gezag dat zich op aarde manifesteert,, zodat de dualiteit van het bestaan geheeld wordt. .

Hartegroet
Mieke Box 45