Contact met je hogere zelf

Contact met je hogere zelfContact met je hogere zelf. Je kunt je soms de vraag stellen of je nu werkelijk in contact staat met je hogere zelf. Ik hoor dit heel veel mensen vertellen alsof ze zichzelf willen overtuigen en de bevestiging vragen. Ik benoem het eerder als mijn innerlijke diepere zelf.
Je hogere zelf is het deel dat het dichtst bij je ziel staat.

Ik doe hier geen uitspraak over. Ik kan enkel luisteren wat iemand me vertelt vanuit dit contact en de vraag naar bevestiging teruggeven aan degene die de vraag stelt. Zelfvertrouwen komt van binnenuit en creëer ik samen met een cliënt de mogelijkheden om te voelen of een boodschap vanuit een andere laag kan komen.

De essentie van het contact met je hogere zelf verloopt door middel van je intuïtie. Naarmate je je spiritueel verder ontwikkelt, wordt het contact met je hogere of diepere zelf gemakkelijker.

Contact ervaren met je hogere zelf is eigenlijk eenvoudig. Als je je op een rustige manier kunt verbinden, hoor je helder de antwoorden die je op dat moment nodig hebt. Dit hoeven geen pasklare antwoorden te zijn. Verwachtingen creëren en hopen dat je hogere zelf de gewenste antwoorden brengt, is zo een voorbeeld. Belangrijk is je zonder verwachtingen af te stemmen.

Je hogere zelf leidt je niet op een dwaalspoor. Je hogere zelf brengt je niet in een roes, maar laat je ervaren waar menselijke eigenschappen die wij soms moeilijk hanteren belangrijk zijn. Geduld, vertrouwen, verstilling, onderzoeken, waarnemen, actie ondernemen of niet. Alles wordt je via het contact met je hogere zelf gedoseerd onthuld. Je kunt hierdoor situaties en ervaringen helderder zien, er ontstaat een samenhang en een samenvallen die dieper reiken dan we zelf kunnen bedenken.

©Mieke
Warme groet
Mieke