Creëer je nieuwe realiteit

Creëer je nieuwe realiteitCreëer je nieuwe realiteit. Je kunt op heel veel gebieden een nieuwe, betere realiteit wensen. Je denkt erover na, je wilt het heel graag en toch ervaar je in de onderstroom heel wat andere gevoelens. Saboterende gedachten en gevoelens.
Je wilt iets nieuws proberen, maar je loopt al snel tegen een aantal dingen aan. Een stemmetje in je hoofd vertelt je dat je niet creatief en bekwaam genoeg bent. Het kan de stem zijn van een vroegere leraar, een ouder, een familielid.
Als je de oorsprong van dit stemmetje ontdekt en ontmanteld hebt, is het inderdaad de uitdaging die gedachten en overtuigingen te veranderen. Je hoeft je niet meer te identificeren met dit stemmetje. Gemakkelijker gezegd dan gedaan?
Maak eens een lijstje van je sterke kanten, je kwaliteiten en je valkuilen. Leg vooral de nadruk op je kwaliteiten als bijvoorbeeld ondernemingsgezind, doorzettingsvermogen, vernieuwend, nieuwsgierig enzovoort.
Schuif je logische beperkende denken aan de kant en laat je innerlijke nieuwsgierige kind een nieuwe realiteit creëren om nieuwe uitdagingen aan te pakken. Maak je niet druk hoe je je nieuwe realiteit gaat creëren, wanneer je het resultaat zal zien, maar laat het gewoon gebeuren. Je bent aan het begin van je creatieproces en geniet van elke stap die je zet. Net als een kind.
Geef je de kans en de mogelijkheid om je intuïtieve speelse scheppende kant te exploreren.
Er zijn geen kaders, dus je hoeft niet eens buiten de kaders te denken. Die kaders behoren tot het verleden. Laat alle ideeën opborrelen, hoe onlogisch ze ook lijken, herinner je eraan dat je logische rationele denken geparkeerd werd.
Reflectievragen:
– Welke veranderingen wil je in je huidige situatie doorvoeren? Hoe ga jij dit aanpakken?
– Welke prioriteiten zijn voor jou heel belangrijk? Maak je er werk van of laat je je afleiden?
– Welke gewoonten die je blokkeren of afremmen wil je veranderen? Hoe ga jij dit aanpakken? Wie of wat kan je hierbij ondersteunen?
– Je wilt een idee uitwerken op een creatieve vernieuwende manier. Je hebt dit nog niet eerder gedaan. Hou een notaboekje bij waarin je alles wat jouw idee betreft opvalt. Zie deze ervaring als opbouwend waarin je diverse stadia van bewustzijn alle ruimte geeft, voel de blijdschap, de vreugde om elk stapje dat je zet naar iets nieuws dat jij creëert.
– Wat geeft jou meer vreugde en plezier in je leven en hoe kun je hier nog meer van creëren?

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 49
www.miekecoigne.com