De kracht van de kwetsbaarheid.

De kracht van de kwetsbaarheid.Kwetsbaar zijn is de moed hebben om jezelf te laten zien. Het lef hebben om in het diepe te springen en uit je comfort zone te stappen om een nieuwe uitdaging aan te durven gaan. 

We willen allemaal zekerheid en controle over onze emoties. Een nieuwe relatie, baan, woonomgeving, studie of een reis maken geeft altijd een gezonde spanning. We raken vaak onzeker en dan stel jezelf de vragen bijvoorbeeld; ‘moet ik dit wel doen’, ‘kan ik het wel’, ‘wat zullen anderen ervan zeggen of vinden’, ‘zal de ander mij wel aardig vinden’, en dat zijn hele normale vragen die je uitdagen om in je kracht te gaan staan en te vertrouwen op jezelf.

Onthoud door in beweging te blijven en nieuwe avonturen aan te gaan, ontstaat innerlijke groei en je bent niet zomaar op dit punt aan gekomen dat je opnieuw een keuze kan maken in je leven in waar jouw hartsverlangen jou naar toe heeft gebracht. Je bent daar namelijk naar toe gegroeid waardoor je er klaar voor bent om een nieuwe richting in te gaan. Kijk ook eens achterom, om te kijken wat je allemaal al hebt overwonnen in je onzekerheid en wat je toch maar gedaan hebt!  Verlangen naar zekerheid, geborgenheid en veiligheid zit in onze natuur maar ook deze nieuwe uitdaging kan jij dat ook weer zo transformeren dat die nieuwe baan, partner of andere woonomgeving weer eigen wordt.

Wees als een pauw zo trots en show jouw veren van moed, daadkracht, vol verlangen, passie en liefde. Leef jouw waarheid, wees authentiek en geniet van je nieuwe uitdaging. Jouw kracht van jouw kwetsbaarheid en de moed om het te doen, laat jouw stralen en innerlijk groeien. Inspirerend is de video van Brené Brown, ‘De kracht van de kwetsbaarheid’.   Klik op haar naam en dan krijg je de video te zien. Ze heeft tevens ook een boek geschreven erover mocht je er meer in willen verdiepen.

Leuk weetje:  Veren worden ook wel gezien als symbool voor bescherming, spiritualiteit, snelheid, liefde, licht en waarheid. Hoe mooi sluit dat aan om vanuit jouw waarheid om in hartsverlangens jouw zielspad volgen. Be proud as a peacock, you can do it!

Namastè Shanti

Box21