DIEREN HEBBEN EEN ZIEL , EMOTIES en GEVOELENS

Dieren hebben een ziel, Eigenlijk hoop ik uit het diepst van mijn hart dat dit blog iedereen mag bereiken met of zonder dieren, al ware het maar om diegenen die dieren hebben en zich nog niet bewust zijn dat hun dieren ook een bezield wezen zijn met emoties en gevoelens, hun dieren gaan erkennen en zien als een bezield wezen dat ook alle emoties en gevoelens die wij, mensen, hebben in ons leven, ook bij dieren geldt.
‘Iedereen houdt van dieren’ …. Ik ben van deze overtuiging teruggekomen…helaas, het is niet de werkelijkheid. Beelden laten heel frequent zien dat dieren helemaal niet geliefd worden door hun verzorgers, maar dienen om hun frustraties en diepe pijnen op uit te leven.
‘ Waarom naar beelden kijken die je hart breken ‘ ? laat mij ook antwoorden ‘ Waarom je hart en je ogen sluiten voor het leed van dieren ‘ ?
Mijn hart breekt elke keer als ik een foto zie of slechts een fragmentje bekijk waarin dieren misbehandeld/ mishandeld worden.

Ik ga met een heel simpel voorbeeld aangeven wat ik onder ‘ misbehandeling ‘ begrijp: hoe leuk dit ook kan lijken, dieren te kijk zetten met kleertjes aan, vind ik al een eerste vorm van ‘ misbehandeling ‘ . Ten eerste is het voor het vermaak van de kijkers en niet voor een dier. Een dier heeft er niets aan het te tooien met sierraden, hun uiterlijk te vermenselijken…Sommigen reageren soms wel eens dat ik een flauwe trien ben, saai, tegen geen grapje kan….ik trek die commentaar niet naar me toe en vind het heel jammer dat er heel weinig respect is voor een dier, en weinig inlevingsvermogen. Zou er nog een andere reden kunnen zijn om een dier een zonnebril op zijn neus te duwen, een paar sokken aan te trekken, dan het eigen plezier hierin te vinden?

Ik heb het nog niet eens over een circus…tot groot vermaak van groot en klein, jong en oud.

Waarom dieren in huis halen….waarom is er zo weinig onderzoek naar de motivatie om een huisdier te willen…waarom worden dieren in huis gehaald om ze even later naar een asiel te brengen , uitgemergeld en bijna dood aan een boom vast te hangen, te mishandelen op elke ondenkbare manier?

Wat be-Zielt iemand om een dier als een zielloos wezen te behandelen? Te beginnen met een eigen plekje in huis, gezonde voeding, regelmatige controle door de dierenarts, liefde en genegenheid, bescherming?

Ik herinner me iemand die een ‘ waakhond ‘ had genomen , ja tuurlijk om te waken over het erf. Toen kwam ik te weten bij navraag waar de hond dan wel zijn plekje had? Buiten. Dag en nacht, alle seizoenen rond, in de vrieskou : buiten was zijn plek. Ik sprak de persoon hierop aan, en met veel vijven en zessen, werd er een ‘ kot ‘ in mekaar getimmerd. Een kot. Goed, beter een ‘kot ‘, dan elke dag geketend buiten te zitten. Toen ik die persoon vroeg of hij zich kon voorstellen hoe zijn hond zich voelde: geen menselijk contact, elke dag in de eenzaamheid, elke dag buiten aan een ketting hangen…kreeg ik een verbaasde blik , alsof ik helemaal gestoord was zoiets achterlijks te vragen, met het antwoord: ‘ Hij is een waakhond en dat is een beest, wat voor onzin vertel jij allemaal, dat is geen mens ‘. Ik keek al even verbaasd van dit antwoord dat ik wist dat die persoon niet openstond om naar -volgens hem – mijn onzinnige gezwets te luisteren. Ik was al blij dat het dier ook in zijn ‘ kot ‘ kon verblijven bij koude, regen en onweer. Een tijdje nadien gebeurde het volgende: door een familiaal incident werd de politie gebeld, kwam ter plekke om de situatie te onderzoeken, doch die persoon had zijn hond uit zijn kot gehaald om de politie af te dreigen. Ongelukkigerwijze werd het kind gewond, door de strubbelingen. Op mijn vraag of de dierenarts gecontacteerd werd en het kind de nodige zorgen had gekregen…ging de zorg wel uit naar het kind, en de hond vloog terug aan de ketting in het kot. Dierenarts? Niet nodig. Ik was nog verbaasder dat ik te horen kreeg dat de hond in al die tijd nog geen enkele keer door een dierenarts werd onderzocht. Het enige wat binnen mijn mogelijkheden lag , was de partner verwittigen dat de hond ook onderzocht moest worden, aangezien hij toch een fysiek agressief was geweest, met verwonding van het kind tot gevolg. De man had hier geen oren naar, want hij vond mijn ‘ bemoeizucht ‘ toch al te irritant geworden, de vrouw wist ondertussen wel, dat ik mijn verantwoordelijkheid zou opgenomen hebben om het dier én het kind te beschermen. Moeten we dan oogluikend toezien wat er foutloopt? Zijn dat onterechte ‘ bemoeienissen ‘? Het is helaas pas vaak als er ernstige incidenten plaatsvinden, dat ingegrepen wordt, en dan helaas ook vaak ‘ te laat ‘. Ik liet zijn uitspraak maar voor wat het me waard was, en speelde in op de partner, en gelukkig wist ze dat ik het wel meende. Frappant is dat het koppel uit elkaar is gegaan, niet omwille van de hond, maar ik heb wel de indruk dat dit de druppel is geweest van heel wat voorafgaande incidenten. Wat de hond betreft, heb ik geen idee meer hoe de hond het nu stelt…alleen ben ik wel blij dat ik gehandeld heb in naam van het dier.
Sommigen vinden het verspreiden van filmpjes verschrikkelijk en onverantwoord, anderen vinden dat het belangrijk is om het onrecht dat dieren worden aangedaan te stoppen via het verspreiden van filmpjes, anderen willen dat de dader(s) geïdentificeerd wordt ( en) en gestraft worden.
Persoonlijk vind ik dat er een grondige screening mag komen voor mensen die graag een huisdier willen, dit om te beginnen. Nu lijkt het alsof iedereen zomaar een dier kan ‘ kopen ‘ alsof het om een ‘ object ‘ gaat. Er kan nooit voor de volle 100 % zekerheid gegeven worden, dat er een verborgen sadist achter het masker schuilt, of iemand die onverwerkte frustraties en pijn afreageert op een dier of niet in staat in voor een dier te zorgen ( geen eigen veilige plek – niet voldoende algemene zorg …). Doch ik geloof wel dat dieren- en mensenkenners in staat zijn de reden van het in huis halen van een dier heel scherp kunnen achterhalen. Lijkt dit te ver-gezocht? Ik denk van niet…op die manier wordt een krachtige boodschap gegeven dat dieren het recht hebben op bescherming, op gezonde voeding, op een gezonde liefdevolle leefomgeving. Is het dan teveel gevraagd om heel zorgzaam met dieren om te gaan, want onze dieren hebben zelf géén stem, zoals wij met elkaar praten. Met enige interesse kan iedereen met zijn huisdier leren communiceren, al zijn sommigen hier nog niet van overtuigd dat dit kan. Het vraagt waarachtige interesse om je dier te leren kennen, en geloof me, een dier weet en voelt of je werkelijk wil weten wat het voelt, wat er in hem omgaat, hoe hij zich voelt. Sommigen durven er niet aan te beginnen, omdat ze straks misschien voor ‘ gek ‘ worden gezien…Anderen leren het wel maar durven er met geen woord over te reppen…Dieren spelen in de Nieuwe Tijd een toenemende grote rol in ons leven…kijk maar eens naar de prachtige beelden die we, naast de hartverscheurende taferelen, te zien krijgen…zijn we niet allen vertederd bij het zien van de kracht, de zachtheid, de kwetsbaarheid van dieren? Het doet een appèl op onze zachte, kwetsbare kan….een dier healt en opent ons hart. Ik denk dat met een liefdevolle begeleiding een verhard mens met diepe zielswonden geheald kan worden door de onvoorwaardelijke liefde van een dier.
Hetgeen ik heel verontrustend vind is dat jonge kinderen hun spanningen, stress en ongelukkig zijn ‘ uitleven ‘ op onschuldige dieren en ook hier is het belangrijk om kinderen en ouders te sensibiliseren, kennis te laten maken met de gevoelswereld en -beleving van een dier.
Het wordt ook duidelijker dat dieren bewuster worden in deze Nieuwe Tijd, alleen zijn ze ( nog ) niet staat om zich te onttrekken aan situaties die hun leven bedreigen.
Dit blog heb ik geschreven naar aanleiding van een filmpje gedeeld door mijn heel grote dierenvriend Sjamaan collega Paul, ik voelde de ziel van het dier, het geleden leed, en voelde hoe zijn ziel zich bij zijn zielengroep heeft gevoegd, bevrijd van een zwaar aards leven. Ik geef eerlijk toe, ik heb maar zelden een zo diep verdriet gevoeld, dat mijn ogen nog niet traanvrij zijn. En zoals mijn collega Paul schrijft, we moeten onze ogen niet langer sluiten, hoe hartverscheurend de beelden ook zijn, we moeten het leven van dieren beschermen, net zoals we elk leven beschermen. Wie anders kan dit voor dieren doen, dan wij ‘ mensen ‘?

Warme lieve groet
Mieke Box 49
www.miekecoigne.com

Box: 17 Valantino
Valantino
Beschikbaar
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Beschikbaar
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 55 Medium Martina
Medium Martina
Beschikbaar
  
Helderwetend-voelend-invoelen op voornaam en specifieke vraag/zielenopdracht betreffend werk/coach/bewustzijnswerk, energetisch reinigen van huizen (op afstand)

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Beschikbaar
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 02 Marya
Marya
Offline
 
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 05 Medium Margje
Medium Margje
Offline
 
Sterk helderziend medium.  Nuchter , eerlijk en direct. Contact met overleden dierbaren. Alle levensvragen  zijn welkom.

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 09 Medium Désiree
Medium Désiree
Offline
 
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 11 Betty
Betty
Offline
 
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Offline
 
   van kinds af helderwetend, narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) blokkade liefde , transformatie kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 18 Leontine
Leontine
Offline
 
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 21 Paragnost Shanti
Paragnost Shanti
Offline
 
Tweelingzielen, relaties, narcisme, rouw, burn-out, traumaverwerking, zakelijk, HSP 

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Offline
 
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 29 Waarzegster Marion
Waarzegster Marion
Offline
 
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
 
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 34 Christel
Christel
Offline
 
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Offline
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 39 Lies
Lies
Offline
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 40 Martina
Martina
Offline
 
Engelenmedium, paragnost, lichtgever, coach, kaartlegging, pendel en contact met overledenen.

Box: 41 Anne Marie
Anne Marie
Offline
 
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Offline
 
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Offline
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
''Mijn naam is Lis, ik ben een helder ziend, helder wetend, Paragnost/ Reiki Seichem Master., kaartlegster