Dierenblog. Thema Vermist

Dierenblog.  Thema VermistDierenblog. Thema Vermist. Regelmatig krijg ik baasjes van hun vermiste huisdier aan de lijn. Het betekent niet altijd dat een dier werkelijk weg is. De reden van hun verdwijning is niet zwart/wit te verklaren. Graag deel ik enkele redenen waarom dieren vertrekken of onvindbaar kunnen zijn.

Dieren onderhandelen niet over het al niet dan blijven in een gezin. Soms gaat een dier op avontuur en kan voor onbepaalde tijd wegblijven. Natuurlijk maak je je zorgen en denk je het ergste als je huisdier niet binnen een dag thuiskomt. Een huisdier kan wel eens na maanden of jaren terugkeren.

Soms keren dieren wel eens terug naar hun vroegere huis of thuis, want het dier wilde daar eigenlijk niet weg.

Sommige dieren zijn echt de weg kwijt in het geval ze meegenomen of gestolen worden, zich opgejaagd voelen door andere dieren of als ze ergens van geschrokken zijn.

Het ligt niet aan jou. Het dier leeft zeer sterk vanuit zijn instinct, ook al zou het weglopen. Het is anderzijds wel mogelijk om te onderzoeken waarom en hoe het dier is weggelopen.

Misschien voelt een huisdier zich niet tevreden met een verhuizing en kan het dier de neiging hebben terug te keren naar de vorige plek. Ook het nemen van een nieuw huisdier kan het weglopen veroorzaken.

Wat velen niet weten is dat dieren ook kunnen vertrekken als ze voelen dat ze het gezin waarin ze verblijven niets meer kunnen ‘leren’. Ze zijn klaar met dit bepaalde gezin en zoeken instinctief naar een andere plek om hun intrek te nemen.

Dieren voelen instinctief wanneer hun einde nadert en vertrekken dan stilletjes om op een andere plek te sterven. De reden hiervoor is om de pijn van het naderende afscheid te verzachten.

Is je geliefde huisdier vermist dan kun je zeker je telepathische gaven gebruiken. Die gaven heeft iedereen. Het is iets moeilijker als het om je eigen huisdier gaat, omwille van de emotionele betrokkenheid. Uiteraard zijn er de bekende wegen om een vermist dier aan te geven. Organisaties die zich bezighouden met het opsporen van vermiste dieren, het asiel, de dierenbescherming, ook het delen op social media kan zeker helpen of een helderziende contacteren om het dier te helpen zijn weg terug te vinden.

Ik weet uit ervaring dat het niet eenvoudig is om rustig te blijven als je lieve huisdier onvindbaar is, doch angst en angst-gedachten werken niet echt mee.

Vermiste dieren terugvinden is wel een van de moeilijkste dingen in consulten, omdat het niet altijd snel en gemakkelijk te doorgronden is wat er precies speelt bij een geliefd huisdier. Om te communiceren dat een dier vertelt klaar te zijn bij een gezin en zich nu ergens anders bevindt, blijft een wel delicaat gevoelig gegeven.

In vermissingszaken bij dieren speelt dus veel meer dan wat we veronderstellen.

Anderzijds is mijn ervaring dat door te leren communiceren met je huisdier één en ander voorkomen of aanvaard kan worden. In situaties van het nemen van een nieuw huisdier, een verhuizing kun je zeker je huisdier op de hoogte brengen van wat de bedoeling is.

Hartegroet
Mieke Box 45