Dromen over water

Dromen over water Als je zwemt in een droom, kijk dan naar de omgeving. Is het een vredige zee of rustig meer? Word je meegesleurd door een stroomversnelling of zijn er hoge golven? Hoe je je in deze situaties redt, weerspiegelt de emotionele drama’s in je echte leven. Als de golven je overspoelen en je begint te verdrinken, vod je je overweldigd en hulpeloos in je emotionele leven. Helder water geeft aan dat je ziet hoe je verder moet gaan maar als het water troebel is, ben je misschien onzeker over emotionele en spirituele aspecten in je leven.

Als je in het diepe duikt, suggereert dit dat je een risico neemt en je emoties op een dieper niveau onderzoekt. Stromend water geeft veranderingen aan, maar stilstaand, troebel water betekent dat je vastzit. Zeilen in rustig water is een metafoor voor een emotioneel gezegend leven. Een stormachtige oceaan en je moeten vastklampen aan een boot of vlot om te kunnen overleven, is het tegendeel. Ga je op de rotsen af? Heb je het licht van een vuurtoren nodig om een probleem te kunnen zien? Een zwembad is begrensd, dus je neemt niet graag risico’s als het aankomt op het uitdagen van je emoties.

Baden suggereert dat je je lichaam goed verzorgt en verwent, omdat het de drager is van je emoties. Het is ook een symbool van regeneratie, dus het is belangrijk om meer aandacht te besteden aan je gevoelens.

Water is het beste schoonmaakmiddel: wassen in dromen betekent emotioneel vuil en oude denkwijzen verwijderen. Water drinken of water dat over je heen wordt gegoten, betekenen zuivering en voorbereiding op wat er komt.

Vallen in het water geeft aan dat je niet voorbereid bent op een emotionele gebeurtenis. Een waterval betekent echter dat je moet loslaten en krachtige emoties moet uiten.

Overstromingen en vloedgolven overspoelen en overweldigen de dromer en zijn daarom emotioneel uitdagend. De droom vraagt of je de emotionele onrust in je echte leven kunt overleven.

Let op de betekenis van je dromen, zeker als die zich herhaaldelijk voordoen, het is een thema waar je de aandacht mag aan geven en weer verder mee kan als je de link kan leggen met je dromen en je huidige situatie.

Warme hartegroet
Mieke Box 49
www.miekecoigne.com