Een dierentherapeut is geen dierenarts

Een dierentherapeut is geen dierenartsEen dierentherapeut is geen dierenarts. Ik wijd vandaag een extra blog aan wat ik als dierentherapeut kan betekenen voor jouw lieve huisdier. Sommige mensen nemen niet de moeite om te begrijpen dat een dierentherapeut niet de bevoegdheid heeft een medische diagnose te stellen. Dit is zelfs strafbaar!

Sommigen doen het wel, verneem ik wel eens, en toch is dit iets wat wringt. Je kunt ergens wel invoelen wat er niet goed gaat met een dier, waar de energie niet lekker stroomt en eerder op een constructieve manier samenwerken met dierenartsen. Complementair.
Soms worden mensen op een zeer onbeschofte manier heel boos en schelden onbeheerst uit dat ik dan maar Reiki moet geven. In dit blog wil ik graag één en ander toelichten waarom ik niet deze weg of die eis wens te volgen.
Ik ga een zeer eenvoudig voorbeeld geven. Als jij een fysieke pijnlijke klacht hebt, of iemand uit je gezin. Je kunt wel zeggen dat je even snel wat Reiki bij jezelf toepast of langsloopt bij een heler. Je neemt ook pijnstillers, want ondertussen is die pijn echt niet te harden.

Uiteindelijk beslis je bij jouw dokter langs te gaan en wellicht wordt ook een fotootje gemaakt van de plek waar je pijn ervaart. Ondertussen slik je je pillen wel verder.

Nadien volgt er wel het klagen over de helingen want die hebben niets uitgemaakt.

Helingen verzachten en het is zelfs in zeer specifieke situaties niet wenselijk om helingen te geven. Helingen als een soort van oplapmiddel of truukje gebruiken ervaar ik al bijzonder onethisch.
Als ik een consult krijg over dieren, luister en voel ik wat er aan de hand is. Meestal brengen mensen hun verhaal onsamenhangend door de paniek en willen zeer snel geholpen worden, liefst binnen een paar minuten.
Nu is het zo dat ik een bewustzijnsveld creëer waarin ik contact maak met het wezen van het dier. Dit kan niet onder druk en op bevel. Een dier verdient een respectvolle behandeling en benadering, zo ook via een consult.
Boos en agressief reageren omdat ik eerst verzoek tot een medisch onderzoek bij een dierenarts, raakt me als mens en als grote dierenvriend.
Reiki is géén tovermiddel om fysieke problemen op te lossen. Een breuk moet eerst worden rechtgezet en dan pas kan men als heler de genezing bekrachtigen en nog anders gezegd. Elk levend wezen heeft een zelfgenezend vermogen, dus het is echt onzin om te vertellen dat helers mensen en dieren genezen. Niemand geneest de ander. We faciliteren het genezingsproces. Niets meer dan dat.

Als dit me dan met verbaal geweld naar het hoofd wordt geslingerd en niet eens de kans krijg om uit te leggen hoe het werkt met dieren, net zoals bij mensen, nou, dat ervaar ik als heel verdrietig en heel jammer.
Ik eindig dit blog dus nogmaals met het volgende. Heeft je lieve huisdier een gezondheidsprobleem, je ziet dat je huisdier pijn heeft, niet meer eet of drinkt, de vacht ziet er niet gezond uit, speelt niet meer en nog zoveel meer signalen die iedereen kan zien, consulteer ajb eerst een dierenarts. Dit lijkt mij een zeer eerlijke benadering, voor het allerhoogste welzijn van jouw lieve huisdier en ook dat van jezelf. Het voelt echt niet fair om dit op het bordje neer te leggen van dierentherapeuten die een zeer mooie bijdrage kunnen leveren op zeer veel andere vlakken. Het is ook altijd fijn en zegt ook meer als je voor je aanvraag een recente foto doorstuurt van jouw huisdier. Een fotoreading gaat gepaard met een consult, zodat ik vooraf contact kan maken met je huisdier.

Goede afspraken maken altijd goede vrienden.
Warme hartegroet
Mieke Box 45