Emoties en het hartchakra

Emoties en het hartchakraEmoties en het hartchakra. Alle romantische liefde wordt gemotiveerd door ons voortdurende streven naar de vereniging met de bron van liefde.
De hoogste vorm van romantische liefde wordt ons gegeven als we die onvoorwaardelijk aan anderen kunnen geven. Niettemin kunnen we aan onszelf gaan twijfelen, als we geen duurzame, liefdevolle relaties kunnen opbouwen of in stand houden.
We kunnen ons afvragen wat er aan ons mankeert, waarom we niet geliefd worden zoals dit bij anderen gebeurt. Het twijfelen aan ons vermogen om contacten te leggen, trekken donkere wolken van twijfel en verwarring in ons auraveld aan.
Deze gevoelens kunnen groeien tot ze een echte onbalans vormen, die verhindert dat we anderen of onszelf waarderen. Door het niet in de diepere lagen aanpakken van twijfel, angst en onzekerheid, houden we onze emotionele pijn vast.
Ons hart wordt afgesloten. We kunnen zelfs ons fysieke lichaam niet echt meer voelen stromen. Er is geen in-en uitstroom van liefde en het vermogen om liefde toe te laten wordt moeilijk.
Het wordt ons dagelijks duidelijk dat we niet van anderen kunnen houden als we de liefde voor onszelf niet voelen.
Als ons hartchakra opengaat voor liefde, wil hij dat andere wezens delen in de liefde en vrede van oneindig bewustzijn. Onvoorwaardelijke liefde die door de hartchakra stroomt, neutraliseert alle negatieve energieën.
Het ontdekken van onze innerlijke goddelijke schoonheid kan ons transformeren waardoor we voorbij de beperkingen van ons kleine ego worden gevoerd.
Heb je jezelf ook al de vraag gesteld waarom je tot andere mensen aangetrokken wordt? Een innemende glimlach of oogopslag of iets anders trekt je aandacht.
We weten dat we in een propvolle kamer verliefd kunnen worden op iemand die een magnetische aantrekkingskracht op ons uitoefent. Als je van iemand houdt, heb je iemand gevonden wier auraveld dat van jou aanvult. Aardse liefde zegt: ‘Ja, mijn aura vindt die van jou aantrekkelijk, laten we versmelten en een eenheid vormen.’
De eerste reacties worden veroorzaakt door vibrerende aantrekking. De volgende reacties betreffen de vraag met wie we ons leven willen delen, wie een goed vader of goede moeder voor onze kinderen zou zijn, met wie we onze donkerste uren kunnen doorbrengen, en aan wie we onze liefde onvoorwaardelijk kunnen geven.
We zoeken constant naar die perfecte partner, maar er komen ook problemen op onze weg.
Als centrale poort naar hoger bewustzijn moet het hartchakra gevoed worden, liefde kunnen geven en ontvangen en onszelf spiritueel kunnen ontwikkelen.
Een manier om je hart te voeden is dat je gaat zitten met een roze of rode bloem. Een roos is ideaal omdat haar heerlijke geur helpt het hart in balans te brengen. De ontwikkeling van liefde voor de natuur is een van de krachtigste manieren je hart te openen.

Inspirerende hartegroet
Mieke