Goddelijke bestemming

Goddelijke bestemmingGoddelijke bestemming. Er komen steeds vaker uitdagingen op onze levensweg waarin we ervaren dat we identiteiten, kennis, zekerheden, overtuigingen en controle moeten loslaten. Je kunt dit proces ervaren alsof je tot in je diepste kern wordt uitgekleed.

Je kunt je ook de vraag stellen wat voor nut het heeft, of het je iets oplevert, of je het kunt verdragen, of je het aankunt? Maar je voelt ergens dat je niet anders kunt dan mee te gaan in wat je niet kunt verklaren maar wel voelt. Je hoofd komt heel snel in actie en spreekt je toe dat je dit niet moet doen, dat dit gevaarlijk is, dat je zeker de controle moet houden en je hart laat je zacht voelen dat het goed is.

Het is een uitdaging om in een gecontroleerde binnen-en buitenwereld de weg te volgen die je hart in laat voelen. Deze weg is niet zoals ons wordt voorgesteld: lineair. Ik betwijfel zelfs of diegenen die de levensweg van zekerheid en controle volgen, die weg zullen kunnen volhouden.

We kunnen blijven volharden in het vertellen van verhalen, verklaringen zoeken in verhalen, oordelen over verhalen en we kunnen er zelfs onder de indruk van zijn. Het zijn aardse en persoonlijke verhalen die niet overeenstemmen met ons goddelijke zielsverhaal.

Verhalen die we vertellen vervagen en lossen zich op als we luisteren naar ons goddelijke zielsverhaal.

We kunnen tegen het ene na het andere obstakel blijven aanbotsen en steeds meer ellende in onze verhaal creëren. We kunnen ook de waarheid van onze goddelijke bestemming leven. Hiervoor zullen we de bereidheid moeten hebben om elk verhaal op te geven, elke identificatie van wie we denken te zijn los te laten. Elke gehechtheid hoe banaal het ook moge lijken te zijn, houdt ons tegen.

Vertrouwen te hebben in de volmaaktheid van je wezen dat zich ontvouwt gaat gepaard met het afbrokkelen van wie je dacht te zijn.

Inspirerende hartegroet
Mieke