Het leven kan niet altijd positief zijn

Het leven kan niet altijd positief zijnHet leven kan niet altijd positief zijn. Leven met het besef dat het leven niet altijd positief kan zijn, geeft al zoveel ruimte als het leven even niet lekker loopt. Je bent er niet totaal van ondersteboven. Je realiseert je, dit hoort ook bij het leven.

Dat wil niet zeggen dat nare periodes fijn zijn. Het wil zeggen, ik weet dat ze er zijn, dat ze er bij horen. Je bent je er dan ook van bewust, dat je weet, dit gaat voorbij. Dan ben ik wellicht een heel stuk wijzer geworden.

Dat is namelijk de bedoeling van nare tijden in ons leven. Dat we de goede tijden, waarin alles lekker loopt waarderen. Dat we leren uit de momenten dat het minder gaat. Waardoor we steeds meer en meer met begrip naar het leven gaan kijken en er in gaan staan.

Het is de kunst van het leven, je zo min mogelijk door wat dan ook uit balans te laten krijgen. Je kan chagrijnig opstaan, te weinig slaap hebben gehad, voordat je het weet verloopt je hele dag met tegenslag.

Je mind, je brein gaat dan met je aan de haal. Dan voelt zo’n dag belabberd en beroerd. Zonde van die dag. Als jij je brein een schop had gegeven en niet de ruimte had gegeven, had je ondanks een slechte nacht, toch een goede dag gehad.

Dit zijn tegenslagen en negatieve gevoelens die we bij onszelf oproepen, zegt een medium van Top-Paragnosten. We hebben uiteraard ook met een omgeving te maken, als partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s.

Ook die kunnen onze positieve houding naar onszelf toe af en toe flink tarten. Ze kunnen manipulatief zijn, gemeen, je links laten liggen, niets meer van zich laten horen. Er kunnen heel veel redenen zijn, waardoor jouw omgeving jouw in een negatieve spiraal kan krijgen.

Dit hoort in feite ook bij het leven, de negatieve spiraal. Die zet je namelijk op een gegeven moment aan, om uit een dal te klimmen. Waardoor je daarna weet, dit nooit meer. Zo word je wijzer en wijzer.

En met die wijsheid ga je steeds meer je eigen leven leven en bepalen. Je leert en voelt wat voor jou goed en fijn is. Je kiest daarvoor. Laat je niet meer door je omgeving vertellen wat het beste voor je is. Of hoe je moet doen en wat en wanneer.

Zie je dat negatieve periodes bij het leven horen. Zodat we dankbaar zijn voor de positieve tijden. Dat we er van leren onszelf steeds beter te leren kennen. Dat we daardoor een band met onszelf krijgen.

Die band is er altijd al geweest, maar omdat je aan zoveel voorwaarden als kind moest voldoen, heb je die ongemerkt ingeleverd. Wij, van Top-Paragnosten begeleiden dagelijks mensen die in een dusdanige negatieve spiraal in hun leven zijn terecht gekomen. Dat ze zelf de weg naar boven heel moeilijk kunnen vinden.

Door gesprekken met een spiritueel consulent van Top-Paragnosten gaan ze de lichtpuntjes weer zien. En niet alleen dat. Ze leren ook door middel van inzichten waarom ze zo diep gezakt zijn. En meten is weten, waardoor je je er nu bewust van bent, dat je het nooit meer zover gaat laten komen.

Dit is de kracht van spiritualiteit. Wijsheid, bewustwording, en persoonlijk groeien.