Huis zuiveren

Huis zuiverenHuis zuiveren. Soms vragen mensen me hoe ze hun woning kunnen opschonen, zuiveren. Je afstemmen op je intentie, ongeacht hoe je tot op heden over de woning hebt gedacht, is een eerste stap. Een woning is uiteindelijk de plek die je als je ‘thuis’ ervaart.

Een aantal tips kunnen je verder ondersteunen in de manier waarop je je huis zuivert. Je kunt dit best zelf, maar als je twijfelt, kun je ook de hulp van een professional inroepen. Je hoeft het zeker niet ingewikkeld te maken, want het uitzuiveren is doorgaans iets wat je heel regelmatig zou mogen doen.

Zorg ervoor dat alles schoon is. Overal waar dingen slingeren, stof en vuil aanwezig is, zorgen voor een stagnerende energie. Bijvoorbeeld, oude kleren, boeken die staan te verstoffen enzovoort, kun je alvast wegdoen of meegeven aan spullenhulp.

Je kunt je ook desgewenst afstemmen op je hogere zelf en aartsengel Michaël om leiding en hulp te krijgen als je wilt weten welke energetische verstoringen er zijn en waar die energie-verstoringen zich bevinden en hoe je deze kan herstellen.

Over het algemeen valt het mee om de energetische storingen zelf aan te pakken. Ervaar je daar toch nog last van, dan kun je een professional inschakelen.

Bij het afstemmen op je hogere zelf is het mogelijk dat je doorkrijgt iets fysieks te doen om de balans te corrigeren. Je kunt bijvoorbeeld het innerlijke antwoord horen om met aartsengel Michaël samen te werken of andere aartsengelen om je hele huis te zuiveren door middel van je visualisatiekracht. Je stelt je dan voor dat je door alle ruimten van je huis een energetische waterval van licht in de kleuren van een regenboog laat stromen. Je kunt de ruimte van je huis ook met je gedachtenkracht vullen met de geuren van aromatische oliën.

Je kunt uiteraard ook je hele woonruimte smudgen inclusief elke hoek, tot in het kleinste kamertje. Neem ook je eigen energieveld mee, van kop tot teen, voor-en achterkant, boven je hoofd, onder je voeten. Het laatste onderdeel van het zuiveren van je huis is aartsengel Michaël en alle helpers te bedanken voor hun aanwezigheid. Je kunt ook in je dankwoord vragen om je woning, en alle mensen en dieren die erin wonen of op bezoek komen te zegenen.

Stel dat je besluit om een woning te verlaten, dan is een laatste zuivering zeker zinvol. Het stelt je in staat om je vrij te bewegen en je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Het is ook een zeer fijn om de nieuwe bewoners op die manier welkom te heten in de plek waar je wellicht voor langere tijd geleefd hebt. De energie van bewoners is voor heel sensitieve personen zeker voelbaar, ook al kunnen ze niet verklaren waarom ze zich niet zo prettig voelen in het huis. Dit zijn vragen die ik wel eens krijg. Nu dat kan dus zeker een reden zijn. Je hoeft dus niet te twijfelen aan de keuze van de woning, maar wel de woning helemaal energetisch vrijmaken.

Het is een kleine moeite om er regelmatig een fijne ceremonie van te maken, een kaarsje te branden en woorden van dankbaarheid uit te spreken.

Fijn is het om zelf het zuiveringsritueel uit te voeren en je te laten leiden door je innerlijke hogere zelf en niet te aarzelen dat je iets fout kunt doen. Mooie positieve intenties leiden altijd naar innerlijke harmonie en rust.

Inspirerende hartegroet
Mieke