Innerlijk herboren worden

Innerlijk herboren wordenInnerlijk herboren worden. Door je hart te volgen, geef je ruimte aan je verlangen om het verleden los te laten, schoon schip te maken met wat achter je ligt, om te ontdekken wie je bent. Die stap leid je naar het onbekende en op een onvoorspelbare manier ontmoet je jezelf. Je kunt hierbij ervaren dat je je heel vreemd voelt bij hetgeen je ontdekt over jezelf en kan dus een tijdelijke crisis veroorzaken.
Je ondergaat een initiatie in jezelf. Je hebt vrede met wat is geweest en je kijkt anders naar het leven en naar jezelf.

Wat was vertrouwd en hoe kijk je er nu tegenaan? De kans is heel groot dat je met een heldere kijkt waarneemt. De sluier van vooroordelen en illusies die tot een vervormde kijk hebben geleid, wordt opgetild. Je kijkt achter de waarheid die niet jouw waarheid zijn
Met dankbaarheid en mededogen creëer je innerlijke vrede, waardoor de aandacht meer naar jezelf en naar binnen wordt gericht. Je kunt die ontdekkingsreis als een pelgrimstocht ervaren, waarbij je eenzaamheid ervaart. Je maakt een wandeling door duisternis en innerlijke leegte en dit is een fase die voorbijgaat.

Wees niet bang voor de duisternis en leegte in jezelf, loop er niet van weg. Neem waar wat er gebeurt, oordeel loos en met mededogen.
Als je in die fase doorzet, kom je geheel onverwacht voor een krachtig licht te staan: jouw licht. Wat je tot in dat moment donker en chaotisch leek, wordt plots schitterend en helder.

En daarover gaat de weg naar een diepgaande innerlijke transitie oftewel hergeboorte.
‘ We zullen niet ophouden te speuren, en aan het eind van elke speurtocht keren we naar de plaats terug, waar we begonnen zijn, en verkennen hem voor de eerste keer.’ ( T.S.Eliot)

©Mieke
Warme hartegroet,
Mieke