Innerlijk werktuigmanschap ontwikkelen

Innerlijk werktuigmanschap ontwikkelenWe kennen de klassieke 7 chakra’s.
De Nederlandse, vrouwelijke mystica, Sonja Bos, schreef reeds 30 jaar geleden over de nieuwe chakra’s voor de Nieuwe Tijd of Aquarius. Ook Dr. Roy Martina liet zich inspireren door Sonja Bos om de lijn verder door te trekken. Ondertussen ben ik er ter kennis gekomen dat het hartchakra, het hartsbewustzijn, de essentie vormt voor de Nieuwe Tijd.
Ik kan me ook voorstellen dat dit heel wat commotie kan creëren om ook systemen, die eerder een richtingwijzer vormden, te herbekijken. Of anders te benaderen. Wellicht is het niet langer nodig om onszelf langer vast te zetten in een of ander systeem, dat goed was voor de tijd dat het systeem inzicht gaf. We hoeven misschien geen omwegen meer te maken om ons te verbinden met ons hartbewustzijn.
Ik ervaar soms zelf nog iets te veel te hangen in het oude denken, zonder het oude denken af te keuren of het kind met het badwater weg te gooien. Het mag er zijn. Anderzijds ervaar ik in veel ingevoegde systemen dat we onszelf vastzetten in systemen. Zonder dat er iets duurzaams in onszelf verandert.
Dat is mogelijk de redenen waarom mensen geen duurzame, innerlijke verandering ervaren en de klacht neerleggen bij een healer. Een healer doet de dingen vanuit zijn kennis en ervaringen. En hoeverre een healer bereid is om te onderzoeken of de methode of het systeem nog klopt voor deze krachtige tijd, ligt in handen van de healer.
In hoeverre een klant bereid is om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen leven, ligt eveneens in de handen van een klant.
Sonja Bos was een mystica die de ’werktuigen’ om aan zichzelf te werken doorgaf. Juist om afhankelijkheid van wie dan ook of welk systeem te doorbreken. Juist in deze tijd is het belangrijk om elke vorm van het creëren van afhankelijkheid als niet wenselijk meer te beschouwen. Hoewel ik me er wel bewust van ben, dat niet iedereen op die manier denkt. En dat hoeft ook niet.
Dat we elkaar kunnen inspireren en mensen helpen bewust te worden van wat er werkelijk speelt vindt plaats vanuit een andere intentie. De intentie om mensen aan te raken om de creator van hun eigen leven te worden. Daarin is de kracht van liefde voor zichzelf de basis. En de kracht van liefde vinden we terug in het hartchakra.
Hetzelfde geldt voor dimensies. We zijn multidimensionele wezens. De behoefte om te weten op welke ladder je in een bepaalde dimensie staat, ervaar ik als niet belangrijk. Dat iemand anders dit dan weer wel belangrijk vindt om te weten, begrijp ik. Hoe ver iemand staat in zijn spirituele groei, kan ik zeker niet beantwoorden, omdat we in onze groei normaliter niet blijven stilstaan. We zijn voortdurend onderweg, met regelmatig pauzemomenten om ervaringen te verwerken.
Van bovenaf gezien is het zelfs niet relevant om te weten waar we staan, want waar we staan, daar zijn we. In dat specifieke moment. En nergens anders.
Iedereen is vrij om de weg te volgen die in het moment goed voelt. Maar vaker hoor ik van klanten dat de uitleg die ze soms wel eens te horen krijgen, niet aansluit bij wat ze zelf voelen.
En dat bedoel ik nou net: als iets niet meer resoneert of aansluit bij wat voor jou voelt, blijf trouw aan jouw voelen. Je maakt aanspraak op een innerlijk werktuig dat zo krachtig is dat je geen seconde meer hoeft te twijfelen.
Je Ziel weet in welke richting jij mag verder gaan. Je moet niets, jij zelf bent nu helemaal aan zet. Alles is goed zolang het goed is voor jou en bijdraagt aan jouw hoogste potentieel.