Je energieniveau verhogen

Je energieniveau verhogen Ik krijg soms wel eens de vraag: ‘ Hoe verhoog ik mijn energieniveau, volstaat het om te mediteren, want wat ik ook doe…ik blijf me toch wel moe voelen en ik wil zoooo graag ‘.

Mediteren, boeken lezen, cursussen volgen …het is allemaal prima, alleen geloof ikzelf niet dat dit voldoende is om je energieniveau in eerste instantie op peil te brengen en te houden. Er spelen zoveel andere factoren een rol hierin, dat het ook wel verschilt van persoon tot persoon.

Ik benadruk graag met de titel: op een natuurlijk wijze…omdat ik ook geloof dat overdaad kan schaden, net zoals dit met zowat alles is. Alles wat ‘ te ‘ is, kan een averechts effect hebben, behalve te-vreden zijn. En wanneer is de mens te-vreden, in vrede met wat er is, in vrede met wie hij is, is een tevreden mens.

Heel wat mensen voelen zich heel moe….vooral voor mensen die hooggevoelig zijn, voelen ook nog eens extra de sterke energetische veranderingen die gaande zijn op Aarde, en om niet uit te weiden over de zovele andere invloeden.

Het toegenomen gebruik van stimulerende middelen als cafeïne, nicotine, zelfs amfetaminen is een heel grote belasting voor het lichaam. Hoewel deze stoffen worden gebruikt als snelle versterkende middelen, verergeren ze de vermoeidheid en geven ze juist die symptomen die vermeden willen worden vnl slaperigheid, concentratieverlies, gebrek aan energie. Er zijn natuurlijke stoffen die ons meer energie geven door onze lichaamsfunctie te verbeteren en die ons via het zenuwstelsel en de bloedsomloop de stimulans geven die nodig is om langdurig energie vrij te geven.

Als je je regelmatig vermoeid voelt, is het belangrijk je voedingspatroon en levenswijze te onderzoeken voor je begint supplementen te slikken. Als je leefwijze je blootstelt aan een groot aantal toxinen als roken, slecht voedsel, vervuilde lucht, te veel alcohol, breng je beter verandering omdat deze stoffen net het probleem kunnen zijn. Drink voldoende water ( tot 2 Liter / daags) om de toxische stoffen uit je lichaam te verwijderen en de weefsels te laten herstellen die uitgedroogd zijn door een overmatig gebruik van stimulerende middelen.

Wat kan je zelf doen om je energiepeil in balans te brengen en te verbeteren? Heel eenvoudige tips om een goeie gewoonte van te maken:
– Voldoende (nacht-)rust
– Geen cafeïne, alcohol of andere stimulerende middelen voor het slapengaan ( als gewoonte)
– Vers en onbewerkt voedsel nuttigen dat weinig vet bevat ( ook vet kan je slaperig maken)
– Dagelijks voor voldoende lichaamsbeweging zorgen. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd en zorg ervoor dat alle lichaamsstelsels efficiënter werken
– Voldoende tijd nemen om te ontspannen ( mediteren, yoga …..)
Wat werkt verder ondersteunend?
– Ginseng versterkt het lichaam, zorgt voor meer energie en verbetert de geestelijke prestaties. Rgelmatig gebruik wordt aangeraden omdat de werking in de loop der tijd sterke wordt. 55 TOT 1000 mg per dag.
– Ginkgo Biloba stimuleert de hersenfunctie, het geheugen en onze alertheid. Je kan dit onder de vorm van tabletjes of een tinctuur gebruiken ( drie keer per dag ongeveer 40 gr.)
– Gember heeft een stimulerend effect op het lichaam, vooral op de bloedsomloop en het spijsverteringsstelsel en kan on meer energie geven. Neem drie keer per dag 25 druppels tinctuur of 500 tot 1000 mg van het gedroogde kruid.
– Haver is heel voedzaam en genezend en vooral voor het zenuwstelsel dat het herstelt en stimuleert. Haver kan je dagelijks als tinctuur of in de vorm van vb havermout nemen.
– Ijzer is nodig voor energie en de immuunfunctie en is een onderdeel van de hemoglobine die zuurstof door de bloedvaten vervoert. Het wordt vaak therapeutisch gebruikt tegen vermoeidheid. Dagelijks 10 tot 15 mg ( tot 10.000 IE)
– Vitaminen van het B-complex zijn essentieel voor het functioneren van het zenuwstelsel en voor voldoende energie. Dagelijks 50 tot 100 mg B complex
– Magnesium geeft energie doordat het opgeslagen suiker in de lever helpt af te breken; tevens is het nodig voor sterke en gezonde botten. Supplementen worden vaak gebruikt tegen vermoeidheid en moeten met calcium worden ingenomen in hoeveelheden van 450 tot 650 mg per dag.
– Co- enzym Q10 is essentieel voor de energieproductie en helpt de cellen de energie efficiënt te gebruiken; het stimuleert ook de stofwisseling; je kan het dagelijks in doses van 30 tot 50 mg gebruiken.
– Koninginnengelei is heel voedzaam en wordt vaak als supplement genomen om meer energie te krijgen vooral omdat de gelei de onderliggende tekorten zou aanpakken die tot het energiegebrek leiden. Verder worden ook de bijnieren ondersteund die minder goed functioneren bij stress. Dagelijks 200 tot 500 mg gebruiken voor meer energie volstaat.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is geconstateerd dat chronische vermoeidheid ontstaat door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Langdurige stress zorgen mede voor het inzakken van het energieniveau, waardoor iemand gemakkelijk eetproblemen ontwikkelt ( te veel, te weinig ) sneller geneigd is om junk-food te eten, door gebrek aan energie…het is dus een vicieuze cirkel. Om dan te vertellen dat mediatie en cursussen om je energieniveau te verhogen en tegelijk niet goed voor je lichaam te zorgen, lijkt me volkomen onzinnig en een grove leugen.

We ervaren alles via ons lichaam….we kunnen onmogelijk spiritueel groeien als we ons lichaam verwaarlozen, er slecht voor zorgen. Het betekent niet dat je niet mag genieten van een glas wijn, of een lekker bakje koffie….als we alles met ma-te doen, en er toch volop van genieten, zullen we onze gezondheid niet schaden. Bij het drinken van een koffie, kan je erna een glas water drinken.
Sommigen wijten hun klachten aan de ascentie-verschijnselen….nu zullen die verschijnselen waarschijnlijker veel heftiger worden ervaren als je niet zo goed voor jezelf zorgt, te weinig tot rust komt, een pakje sigaretten per dag consumeert, 5 glazen wijn per dag drinkt, geen groentjes noch een fruit eet….het streven naar een perfect figuur en een perfect gewicht wordt bereikt via crash -diëten of ingrepen van buitenaf…..uitzonderingen daargelaten, hier heb ik het in dit blog niet over. Doorgaans zijn de zelf de oorzaak waarom ons lichaam op een bepaald moment ‘ foert ‘ zegt, omdat we al zelf veel te lang ‘ foert ‘ zeggen.

Het gaat erom dat we zelf heel wat kunnen doen om ons lichaam in balans te brengen, ons levendig te voelen in ons lichaam door er zelf bewust mee om te gaan in wat we dagelijks in ons lichaam naar binnen gooien. Hier zijn we volledig zelf verantwoordelijk voor , we kunnen dit nooit verhalen op iemand anders.

Voor je supplemten neemt, laat eens een levende bloed-analyse maken…je staat versteld wat je hieruit kan te weten komen.

Neem nooit voor je een correcte bloedanalyse hebt gehad zomaar pillen, want ook overvitaminisatie kan voor nare bijwerkingen zorgen. Het is niet altijd wat je aan teveel hebt, geëlimineerd wordt.

Ik neem dagelijks al een paar jaar Vitamine B12 van Sana Core , D3 , magnesium en calcium en ik doe ook mijn best aan 2 L water per dag te komen. En ja, ik drink heel graag een wijntje, en koffie, maar weet wel dat ik door hierna voldoende water te drinken, me tip top in orde voel.

Ik ben ook heel gevoelig voor sterke energietjes in de kosmos en dat had ik jaren geleden niet…voor velen neemt die gevoeligheid toe en ik begrijp het, had men dit me 10 jaar geleden verteld, dan had ik ook even mijn schouders opgehaald met een glimlachje, maar ik moet het toch eerlijk erkennen dat ik er net zoals velen soms behoorlijk last van kan hebben. Het is dus echt belangrijk elkaar hierin te ondersteunen en aan te moedigen om goed voor ons lichaam te zorgen : niet alleen voeding, maar ook de stress-factor die alsmaar meer en meer mensen naar een burnout leidt. Beter voorkomen dan genezen is nog steeds het beste advies. Gezonde grenzen trekken, een krachtige JA voor jouw gezondheid en een krachtige NEE tegen alles wat je energie naar beneden trekt.

Warme hartegroet
Mieke Moon Box 49
www.miekecoigne.com