Klaar om uit te breken?

Klaar om uit te breken?

Klaar om uit te breken?

Klaar om uit te breken? Neen, het is niet je EGO dat nu spreekt. Je voelt in je hele wezen dat je je vleugels wilt spreiden, uitbreken. En ergens voelt het zo onbestemd, want je weet niet waar dat naartoe leidt. Je weet wat je hebt, je weet niet wat er voor je ligt.

Maak je maar geen zorgen, je bent hier niet alleen in. We zitten collectief in datzelfde schip. Sommigen ondergaan de hele rit slapend, jij, jij kijkt om je heen, niet begrijpend dat je omgeven wordt door mensen die slapen. Waarom zou je hen zo graag willen wakker schudden? Waarom wil je zo graag dat anderen zien, ervaren, voelen wat jij ziet, ervaart en voelt? Jij bent Jij en de ander is wie hij is.

Neem waar, en kijk naar de slapenden om je heen, maar maak je hierover niet druk. Je verwacht evenmin dat een pasgeboren baby zich uitdrukt zoals een peuter dat doet, toch? Laat elk oordeel daarover maar los, want het gaat over jouw reis. Stoort het je dan zo erg dat er mensen op het schip zitten die nog slapen dan? Waarom stoort het je dan? Wat laat jou dat zien over wat jou stoort?

Waarom zou jij willen of verwachten dat anderen op dezelfde manier in het leven staan en zien, ervaren, voelen als wat jij ziet, ervaart en voelt? JIJ en ieder zijn uniek, niet meer en niet minder. Keer even terug naar de baby en de peuter. Een peuter zal nooit een oordeel geven over de staat van zijn van een baby. Eerder teder, verwonderd, bewonderend.

Hoe vaak ik hoor: ‘Ik moet mijn partner wakker schudden, schoppen onder zijn kont geven’. Omdat wij, volwassenen, niet in staat zijn de mensen van wie we houden onvoorwaardelijk lief te hebben. Neen, hij of zij moet voldoen aan het beeld waarvan we overtuigd zijn dat dit het perfecte beeld is.

Liefde is geen beeld. Liefde is geen concept. Liefde is.
Doorbreken betekent dat je zelf door je pantser breekt. En we hebben allemaal en pantser. We leven, al denken we er anders over, met een gepantserd hart.
Liefde toe te laten, liefde te geven. Neen, er wordt naar een onbereikbaar ideaal gezocht: de ideale, de ware liefde.

Ben je echt klaar om uit je cocon te breken?
Ben je echt bereid om alle valse voorwendselen te onderzoeken en wat je afleidt los te laten?

Ben je echt bereid alles los te laten van wat jou in de grip houdt van onwaarachtig spiritueel leven?
Ben je bereid om de jij die jij bent te laten zien. Niets meer en niets minder?
Ben je bereid om alle verhalen over wat spiritualiteit zou zijn, los te laten?

Het zijn allemaal gedachten, concepten, ideeën die haaks staan op jouw werkelijke essentie. Je bent zoveel meer dan gedachten, concepten en ideeën
Jij bent uniek, authentiek en puur liefde.

Warme hartengroet
Mieke Box 49