Krachtige invloed van Uranus

Krachtige invloed van UranusKrachtige invloed van Uranus. De groter schudder en beweger die verandering met heel wat chaos symboliseert is Uranus. Er gaat een nieuwe weg voor ons open als we onze beperkingen overstijgen, oude gedachten loslaten. Verzet en weerstand zijn de grootste obstakels maar de invloed van krachtige wakkermaker Uranus, zorgt dat we zullen moeten loslaten.

Het is de opstandige energie die het verleden opruimt om ruimte te maken voor het nieuwe. En dat we gigantisch veel moeten loslaten is wel duidelijk voelbaar. De positie van Uranus in onze geboortechart laat ons zien waar de ziel zich van obstakels en beperkingen kan bevrijden.

Als de Uranus-energie niet op een constructieve manier wordt geleid, breekt er een revolutie uit. Het is dus de grootste uitdaging voor Uranus om een ordelijke evolutie te leiden, die het beste uit het verleden in het nieuwe behoudt en van een crisis een kans maakt. Hoewel deze krachtige energie niet tegen te houden is, kan ze zeker wel goed gekanaliseerd worden.

Uranus is intuĆÆtief en onlogisch waardoor hij tot heel onverwachte oplossingen komt. Uranus symboliseert het onafhankelijke creatieve denken dat zich kenbaar maakt op onverwachte momenten en ook in dromen. Deze planeet slaat met zijn ingevingen toe als een donderslag bij heldere hemel.
Iemand met Uranus in een krachtige positie in de geboortechart is onafhankelijk, misschien zelfs afstandelijk en heeft geen enkele behoefte om sociaal aanvaard te worden. Toch heeft deze persoonlijkheid een diep maatschappelijk bewustzijn; het is iemand die de mensheid een stap voor is en daardoor vaak niet begrepen of verkeerd begrepen wordt.
Je kunt deze personen herkennen als iemand die opkomt voor de verdrukten en weet altijd een manier te vinden om onrecht aan de orde te stellen. Er wordt gestreefd naar verbeteringen en veranderingen in de wereld.
Het karakter van Uranus is sowieso excentriek, chaotisch, grillig en bizar, opstandig en soms labiel. En daar hebben we voor de komende jaren mee te dealen.

In een eerder blog heb ik verwezen naar Uranus in het teken Stier. Dat we nu in een wel zeer belangrijke en heftige tijd zijn beland, voelen we allemaal. De oude wereld is aan het afbrokkelen, en je nog vasthouden aan wat niet bijdraagt aan een nieuwe manier van samenleving, werkt niet meer. Op elk vlak wordt het ons getoond, maar we moeten het wel willen zien.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 49