Leeuw in liefde

Leeuw en liefde. Astrologisch is de Leeuw een vast teken en dat betekent dat hij van routine houdt. Veranderingen doorvoeren is moeilijker precies omwille van dit aspect.

De Leeuw heeft tijd nodig om zich aan te passen. Vanwege de diepere afkeer van veranderingen is de Leeuw een heel trouw teken, zelfs als een intieme relatie niet denderend is, hij is trouwens te trots om dat toe te geven. Trots is één van de soms lastigste eigenschappen van de Leeuw.

Meestal is hij heel zonnig, speels, maar oh wee als je zijn waardigheid aantast, hem voor de gek houdt. Gegarandeerd dat je alles uit de kast moeten halen om het vertrouwen terug te winnen.

Romantiek en seks zijn voor de vurige Leeuw zeer belangrijke ingrediënten voor een gelukkig leven. Nog dieper schouwend verlangt hij onvergankelijke en eeuwige trouw. Op een nog diepere laag invoelend schuilt er een verrassend onzeker gevoel achter het uiterlijk zelfverzekerde, zonnige zelf dat aan de buitenwereld wordt getoond.

De Leeuw is niet echt een voorstander van een gelijkwaardige relatie omdat hij voornamelijk het middelpunt van de aandacht wil zijn. Het leven van de Leeuw wordt zo georganiseerd dat een partner zich aanpast aan deze eigenschap.

De dramatische Leeuw heeft een natuurlijke neiging om te pronken en partners worden vaak gezien als bezittingen.

Uiterlijk is belangrijk voor de Leeuw, die nu eenmaal heel ijdel is. Hij wil ook dat zijn partner er goed uitziet, want hij ziet de partner als een weerspiegeling van zichzelf. Hij ziet zichzelf als bijzonder, dus de partner of geliefde moet aan dit beeld voldoen.

Uiteraard is dit deze omschrijving zeer beperkt omdat de complete geboortechart veel meer laat zien. Een zonneteken kan wel veel over iemand vertellen, maar zeker niet alles.

Warme leeuwengroet
Mieke Box 49