Leren ontvangen.

Leren ontvangen.We vinden het vaak makkelijke om te geven, dan om te ontvangen. We geven heel makkelijk vaak ook zonder er bewust ervan te zijn, onze liefde, energie, tijd, aandacht of spullen aan de ander. Dat doen we uit ons gevoel om iets goed te doen voor de ander. Zelf ontvangen, maakt vaak ongemakkelijk. Waarom gunnen we de ander niet die jou iets wilt geven? Sta je daar wel eens bij stil, dat wat jij geeft er ook iemand is die jou graag iets geeft?

Bij ontvangen creëert ons systeem van denken, schuld hebben bij de ander en geven vereffent de schuld die je misschien bij de ander hebt. Door ons denken wordt het geassocieerd met hebberigheid, egoïsme en materialisme. Het wordt dus als negatief bestempeld, wat heel bijzonder maakt. Als je erbij stil staat dat dierbaren om jou heen jou juist ook plezier eraan beleven om jou ook iets te geven. Ook als je hulp vraagt aan mensen, zij juist blij zijn om jou te kunnen helpen.
“Kunnen ontvangen is namelijk een grote kunst”
Relaties zijn juist mooi in evenwicht, als geven en ontvangen ook in balans is. Jij bent het ook waard om te mogen ontvangen. Het echte ontvangen zit in je hart, door ervan te genieten, te mogen zijn, het te voelen in dankbaarheid zonder dat je voelt dat je wat terug moet doen om dat recht te zetten. Het mag er allemaal zijn, helemaal voor jou! Het is een wisselwerking die zorgt dat alles in beweging blijft. Leren geven vanuit oprechtheid en liefde zonder wederdienst te verlangen zal je vanzelf ook leren hoe je kan ontspannen, verheugd en genietend kunt ontvangen.

Je kan alleen geven wat je zelf in staat bent om te ontvangen.
Namasté Shanti

Top-paragnosten Box 21