Leven in een levendig lichaam

leven in een leven Leven in een levendig lichaam- emotioneel lichaamswerk en wat het voor mij heeft veranderd
In mijn gesprekken met cliënten aan de lijn, verwijs ik soms wel eens mensen naar emotioneel lichaamswerk ( bio-energetica, Reichiaans lichaamswerk, Posturale Integratie…) omdat ik vanuit deze beroepsopleiding ervaren heb dat ons lichaam een ‘ bevroren’ geschiedenis in ons draagt.
En soms al sinds kindertijd….zeker voor de oudere generatie. We wijten vaak stramme spieren aan ofwel de leeftijd, want dat past binnen het plaatje van de verwachtingen, ofwel een familiaal of overgeërfd probleem enz…
Gelukkig krijgen onze kinderen nu meer ruimte om zich te uiten, meer vanuit verbinding te zijn wie ze zijn. Wij werden nogal eens op een stoel verbannen, om stil te zijn, rustig, beleefd, aangepast, met twee woorden te spreken, kortom: het contact met onszelf waren we doorheen de jaren wel verloren geraakt.
Emotioneel lichaamswerk vindt haar oorsprong in de werken van Dr.Wilhelm Reich en Alexander Lowen en is een diepwerkende therapeutische methode waarin lichaamsoefeningen, ademwerk, ontspanningsoefeningen, stemwerk, ontladingsoefeningen, dans en beweging, meditatie, de basisingrediënten zijn, met het doel vrij te kunnen stromen in een levendig vitaal lichaam waardoor ook alle vastzittende gedachten, overtuigingen veranderen op een positieve manier.

Na mijn opleiding als relatietherapeute heb ik twee jaar de opleiding emotioneel lichaamswerk gevolgd en ik herinner me hoe vaak ik met mijn valiesje wou weglopen…ik had door mijn leven geleerd me netjes aangepast te gedragen, het ene woord niet hoger dan het andere…terwijl ik net iemand ben die bruist van leven, het vaak niet eens was met wat ik opgedrongen kreeg, of iemand echt niet goed voelde en ik toch verplicht werd als jonger kind lief te zijn. Mijn groei uit de verbinding als kind tot jong-volwassene werd een feit. Stap ik dan nog eens in een huwelijk waarin dit patroon verder werd gezet….en ik me verder niet bewust was toen wat dit me bracht: toch wel: vier prachtige kinderen en een jarenlange vechtscheiding, een strijd die ik niemand toewens, en waar ik sterker uit ben gekomen dankzij mijn toenmalige heel spirituele raadsman, ondertussen onze meest geliefde vrederechter van mijn geboortestad.
Verguisd als een heks, slechte moeder, hoer…waarin iedereen die het durfde op te nemen voor mij, mee voor de schandpaal werd gesleurd.
Eénmaal voor de rechter was het duidelijk voor alle mede-spelers: duurzame ontwrichting en mevrouw was, gezien de zorg die ze gedragen heeft voor haar kinderen terwijl meneer zijn carrière en ambitie kon manifesteren, heus geen slechte vrouw noch slechte moeder. Het vonnis was geveld, maar de emotionele schade was ondertussen tot diep in mijn ziel ingekerfd.
Door helemaal de diepte in te gaan met alles wat heftig naar boven kwam, ontdekte is inderdaad het bijzonder zware relatie-karma en waarom ik, wetend dat dit huwelijk niet goed zou zijn voor mij, toch heb doorgezet. Niet te bevatten met het logische verstand.

Om die reden voel ik heel erg mee met mensen die me bellen of contacteren die midden in een strijd zitten en hen wijs op de gevolgen hiervan: er zijn geen winnaars, al lijkt het van wel, maar geloof me: er zijn slechts verliezers en waar kinderen zijn moet iedereen beseffen dat kinderen recht hebben op de beide ouders, en hoe dan ook loyaal zijn naar hun beide ouders. De emotionele schade die kinderen hiervan kunnen meedragen zijn niet in te schatten, laat staan hun relatie keuzes en herhaling van dezelfde problematieken.

Dat emotioneel lichaamswerk mijn grootste geschenk zou worden nl de verbinding herstellen met mijn hele wezen, op elk niveau, maar dat ik veel moest gaan loslaten….kon ik vooraf niet inschatten.
Het was absoluut geen rechtlijnig pad,want ik kreeg nog vaak mede-spelers die me toonden op relationeel vlak dat ik mezelf nog klein hield, verborgen, lief …lief Mieke.
Emotioneel lichaamswerk raakt je op elk vlak in je eigen leven, is eigenlijk de enige opleiding geweest die me binnenste buiten heeft gekeerd, en ondanks dit heel zwaar voor me is geweest om alle puin onder mijn verleden, mijn levensgeschiedenis van geboorte tot volwassene, vandaan te halen.
Lichaamswerk lijkt oppervlakkig gezien op oefeningen uitvoeren….je moet het maar zelf voelen en ervaren wat dit met je doet…begeleiding en coaching hierin is dus van groot belang, iemand die hierin niet is getraind kan nog meer schade aanrichten.

koren mediumAdemwerk is voor velen confronterend, het is niet zo eventjes ademen, oppervlakkig zoals de doorsnee mens dagelijks doen: ademwerk vanuit je buik versus ademen vanuit de borst.
Je eigen stem horen, de geluiden die je maakt tijdens het ademen….ik vond het eveneens akelig.
Veel mensen associëren ademwerk en geluid maken met de geluiden die gemaakt worden tijdens het vrijen. Ai, hier wordt niet gemakkelijk over gepraat, zelfs liever niet. Dat is privé, Beschamend zelfs.

Tijdens lichaamswerk voel je letterlijk waar precies jij door de tijd heen spanningen hebt opgebouwd.
Doordat we denkers zijn, meer in ons hoofd zitten dan in ons voelen, hebben we het niet eens door dat we verkrampt leven in ons lichaam.

De lichaamsmetaforen die we dag in dag laten klinken: het komt mijn strot uit, er ligt een bal op mijn maag, het ligt op mijn lever….ik zie het niet meer ziten, ik wil zo graag mijn gal eens uitspuwen…
Herkenbaar? Uiteraard, de éne meer dan de andere.

Ondertussen krijgen we niet meer gezegd wat we willen zeggen: we kroppen op en krijgen ( als daar onze gevoeligheid ligt) letterlijk een fysieke ‘ krop ‘ , krijgen schildklierproblemen, laten de schildklier weghalen, slikken pillen en hopen dat het allemaal beter zal gaan: alleen: we blijven kroppen, we blijven ons inhouden.

Actieve Osho meditaties laat ons ervaren en voelen hoe vol en vast zitten in ons denken, in ons hoofd, de dynamische meditatie of dynamic is één van de meest intensieve meditaties, ik lag meestal knock out na die meditatie, in mijn stille ruimte, in mezelf en bij mezelf en nergens anders.

De lichaamsoefeningen die gebaseerd zijn op de werken van Lowen en Reich zijn perfect afgestemd op het integreren van lichaam en geest wat bijdraagt tot eigen spirituele groei.Spiritualiteit is, wat mijn ervaringen en inzichten betreft, méér dan een geestelijke bezigheid, is méér dan passief mediteren, is méér dan praten over spirituele onderwerpen, is méér dan lezen…
Voor mezelf heb ik deze opleiding als bijzonder bevrijdend ervaren, heb ik zelf ook groepen geassisteerd en gegeven, jaren geleden…en het blijft toch bewust bezig blijven met verbinding maken in mezelf, ruimte geven aan wat ik voel en de behoefte om te delen in een veilige sfeer van vertrouwen, discretie en loyaliteit.

emotioneel lichaamswerkLichaamswerk is dus veel meer dan wat het op het eerste zicht lijkt, en om die reden ben ik zelf ook elke week, een jaar lang in therapie geweest voor posturale integratie. Wat nu toch wat bedroevend is dat mensen hopen dat hun problemen die ze al zolang meezeulen, in één sessie op te lossen, en afhaken en verder shoppen…zoekend naar pasklare oplossingen buiten zichzelf blijven leggen, healers zoeken die hen voor even van spanningen kan bevrijden…geloof me: dit is zelden duurzaam. En dan krijg je te horen dat het niet heeft gewerkt, en wordt verder geshopt. Tot een therapeut zegt dat het zoeken buiten zichzelf niet werkt.

Ik durf lichaamswerk aan iedereen die meer verbinding wilt maken met hun lichaam, om actief spanningen te leren loslaten,, om oude vastgeroeste patronen die tot verstarring in denken en voelen hebben geleid, los te laten. Lichaamswerk is enerzijds heel arbeidsintensief en tegelijk zacht bevrijdend. Het kan bedreigend zijn in een relatie in het geval de relatie niet goed zit en om die reden is het dan beter samen in een basisgroep lichaamswerk te stappen of waar dan tenminste ruimte is om de verandering van de partner te accepteren en aan zichzelf te werken via een andere invalshoek.
Mensen veranderen, relaties veranderen
Verandering hoeft alleszins niet te betekenen: scheiding of breuk.

Laat jezelf even losgaan, dans, leef, bemin alsof niemand je ziet.
Liefs
Medium Mieke
www.miekecoigne.com

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Beschikbaar
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 11 Betty
Betty
Beschikbaar
 
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Beschikbaar
 
   van kinds af helderwetend, narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) blokkade liefde , transformatie kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 17 Valantino
Valantino
Beschikbaar
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Beschikbaar
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Beschikbaar
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Beschikbaar
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 25 Elise
Elise
Beschikbaar
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Beschikbaar
 
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Beschikbaar
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Beschikbaar
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 39 Lies
Lies
Beschikbaar
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Beschikbaar
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 55 Medium Martina
Medium Martina
Beschikbaar
  
Helderwetend-voelend-invoelen op voornaam en specifieke vraag/zielenopdracht betreffend werk/coach/bewustzijnswerk, energetisch reinigen van huizen (op afstand)

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Beschikbaar
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Beschikbaar
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Beschikbaar
 
''Mijn naam is Lis, ik ben een helder ziend, helder wetend, Paragnost/ Reiki Seichem Master., kaartlegster 

Box: 21 Paragnost Shanti
Paragnost Shanti
Ingesprek
 
Tweelingzielen, relaties, narcisme, rouw, burn-out, traumaverwerking, zakelijk, HSP 

Box: 04 Albert
Albert
Ingesprek
 
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 02 Marya
Marya
Offline
 
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 05 Medium Margje
Medium Margje
Offline
 
Sterk helderziend medium.  Nuchter , eerlijk en direct. Contact met overleden dierbaren. Alle levensvragen  zijn welkom.

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 09 Medium Désiree
Medium Désiree
Offline
 
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in Zielsiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 29 Waarzegster Marion
Waarzegster Marion
Offline
 
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
 
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 34 Christel
Christel
Offline
 
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Offline
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 40 Martina
Martina
Offline
 
Engelenmedium, paragnost, lichtgever, coach, kaartlegging, pendel en contact met overledenen.

Box: 41 Anne Marie
Anne Marie
Offline
 
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Gespecialiseerd in: Liefdesproblemen. Relatieproblemen. Zielsverbanden. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.