Leven van binnen naar buiten

Leven van binnen naar buitenLeven van binnen naar buiten. Zoekend naar het geheim van het leven, zoekend in een boek, theoretische modellen, verklaringen, hulpverleners, mediums, paragnosten, vrienden…

Het geheim van het leven leeft in onszelf, wij ‘leven’ het leven in onze essentiële onsterfelijke ruimte, in het diepste van ons hart, in het diepste van onze geest, in het diepste van onze essentie.

Het geheim van het leven leeft dieper dan in alle omstandigheden van ons leven, in de ruimte van alle gedachten, in de ruimte van onze hartslagen, in de ruimte tussen onze uitdagingen, moeilijkheden, problemen.
Het geheim van het leven leeft in onze interpersoonlijke ervaringen van het leven, dat niet verandert, wat er ook lijkt te gebeuren binnen de oneindige tijd en ruimte.
Diep en volledig leven betekent van binnen naar buiten en niet van buiten naar binnen. Het geheim van het leven ontdekken we wanneer we alles loslaten dat we denken over onszelf, waarmee we ons dagelijks identificeren en bewustworden dat we in een virtueel gecreëerde wereld leven die ver af is van onze werkelijke essentie.

De valkuil en grootste illusie van het leven is dat we het leven proberen te begrijpen, grip te krijgen en controle te houden op onszelf en anderen. Durven we onszelf eigenlijk toe te staan om écht te leven vanuit onze ware essentie?

Hoe vriendelijk, mededogend, moedig, liefdevol zijn we met onszelf, verlangend naar vriendelijkheid, mededogen en liefde van anderen? Soms zuigen mensen elkaar als vampieren helemaal leeg en dumpen elkaar omdat er niets meer te halen is. Het spel kan opnieuw beginnen.

Voor het grootste deel van het leven wordt gezocht naar ‘iets’ wat het leven enige betekenis geeft.

We kunnen ons bevrijden uit onze kosmische gevangenis wanneer we bereid zijn te stoppen naar de tralies te kijken en de ruimte tussen de tralies te ervaren. En nog veel beter is de sleutel in het slot te steken, de sleutel te draaien richting nieuwe horizonten.

Eindig ik dit blog met een krachtig citaat van Einstein: ’Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten.’

Warme hartegroet
Mieke