Liefdevol vriendelijk

Als we voortdurend gebombardeerd worden door negatieve energie, kan niets bloeien. Onze kinderen, dieren, planten en zelfs ons lichaam niet.
Als het uiterlijk van ons lichaam niet voldoet aan de voorgeprogrammeerde normen van onze Innerlijke Perfectionist of Innerlijke Criticus ontwikkelen we een subtiele boosheid of frustratie tegenover ons lichaam.
Dit kan ook gebeuren wanneer een lichaamsdeel het heel moeilijk heeft, zoals bij ziekte of een ongeval.
We beginnen bang te worden voor ons lichaam of gaan het volledig afkeuren en haten.
Liefdevolle vriendelijkheid is een heel sterk voelbare en helende kracht. Mensen merken vaak dat wanneer ze het naar hun lichaam sturen, ze zich fysiek beter voelen.
Mentale spanning zorgt voor fysieke spanning, wat de bloedtoevoer beperkt en spieren laat samentrekken.
Als ik liefdevolle vriendelijkheid beoefen voor mijn lichaam, word ik me bewust dat mijn lichaam mijn heilige tempel is. Als ik ’s avonds voor ik slapen ga liefdevol, vriendelijk mijn lichaam bedank voor de dag dat ik wederom een dag mijn lichaam mocht verzorgen, koesteren en liefhebben.
Ik slaap meestal heel diep en lang, want ik hou ook van de nacht en de stille uren voor ik me overgeef.
Liefdevolle vriendelijkheid laat mijn lichaam, geest, hart en ziel tot rust komen.
Vaak hebben mensen moeite om zichzelf liefdevolle vriendelijkheid te geven. Ze ervaren het als zelfzuchtig en egoïstisch; en denken dat ze het voor anderen moeten doen die er erger aan toe zijn.
Liefdevolle vriendelijkheid voor onszelf is absoluut niet zelfzuchtig of egoïstisch. Het is een vereiste om het ook naar anderen te kunnen sturen.
Als ons eigen reservoir van liefdevolle vriendelijkheid vol zit, dan zal het als vanzelf overlopen en naar anderen vloeien.
Hoe beoefen jij elke dag bewust liefdevolle vriendelijkheid naar je lichaam?
Dit kan best heel intens ervaren worden, laat die ervaring er zijn, geef die ervaring(en) ruimte.
Houd van jouw lichaam, jouw tempel, verzorg en koester je lichaam. Ga voorbij oordelen van de buitenwereld en bewoon jouw lichaam als een prachtige plek waarin jij al jouw levenservaringen mag belichamen.
Laat jouw zelfliefde niet bepalen of afhangen van wat de ander van jouw lichaam vindt, want dit is jouw heilige sacrale plek.
Gooi jouw prachtige paarlen nooit voor de zwijnen.

Warme hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com