Loslaten van de ander

Loslaten van de anderLoslaten roept veel emoties op bij sommige mensen en vertellen ze mij dat het agressief aanvoelt, alsof je de ander in de steek laat en laat vallen en een brute breuk creëert. 

Soms moeten we een situatie of een persoon loslaten om zijn/haar pad te kunnen laten volgen. We ontvangen in het leven allemaal levenslessen en die hebben we nodig om innerlijk te groeien. Als we anderen willen blijven beschermen, hen willen behoeden in wat jij al ziet aankomen, voorkom je ook de levensles van die ander en dat is nooit de bedoeling. Wees aan de zijlijn, ondersteun in liefde, wees de gesprekspartner, de goede vriend om er te zijn voor de ander. Iedereen krijgt levenslessen, jij maar ook de ander. 

Loslaten is heel lastig. Het betekend niet dat je niet dat je iets niet meer wilt of dat je opgeeft maar het betekend dat je de controle loslaat of de gewenste resultaat loslaat. De gehechtheid aan je wens of verlangen, zegt ook eigenlijk dat je geen vertrouwen hebt in de goede afloop. 

Hoe meer vertrouwen je hebt, ook in de persoon zelf, hoe meer je kan loslaten. Loslaten is in dit geval in onvoorwaardelijke liefde de ander te laten zijn om zijn/haar weg te vinden en tot inzichten te komen en te mogen groeien in haar/zijn tempo. Je geeft dus de ander in liefde de ruimte om te ontdekken in wat hij of zij wilt en nodig heeft om verder te kunnen.

Leven is leren. Leren doen we met vallen en opstaan. Dat geeft ons inzichten, maakt ons sterker, is een training op emotioneel vlak en geeft ons weerbaarheid voor toekomstige nieuwe ervaringen in het leven. Zodat een volgende situatie we sneller en met meer kennis door ervaringen kunnen handelen. 

Er zijn geen fouten die we maken, het zijn leerpunten die ons verrijken om inzichten in onszelf en van het leven te krijgen.

Heb vertrouwen in de ander en in jezelf!
Namasté Shanti

Top-paragnosten Box 21