Moet er iets opgelost worden?

Moet er iets opgelost worden?Moet er iets opgelost worden? Is er een probleem? Dan zoek je een oplossing voor het probleem.
Het punt is dat we eigenlijk al zover gekomen zijn dat er een gewoonte is ontstaan om in ontelbare situaties een probleem te zien, een probleem te maken. En dat probleem dat in feite geen probleem zou hoeven te zijn, moet opgelost worden en liefst zo snel mogelijk.

Het voelt in de diepere lagen ongewenst, want iedereen verlangt naar een probleemloos leven. Als je het rechte pad volgt, word je beloofd dat je zeer weinig problemen zult ervaren in je leven. Tenminste dat werd ons verteld.
Je staat dus onbewust paraat om problemen op te lossen waar zich nog geen problemen voordoen. Wat voor een impact dat heeft op jezelf, voel je wellicht al langer niet meer. Als je voortdurend in staat van alertheid leeft, ontstaat verkramping in het lichaam en ook psychisch ontstaan er kortsluitingen Wanneer de gevolgen van die kortsluitingen zich laten voelen en zien, weet niemand.

Waarom is het moeilijk je veilig te voelen en de dingen te laten gebeuren zoals ze gebeuren? Juist. Dan moet je de controle loslaten. Stel dat je de controle los laat, wat zou er kunnen gebeuren? Je bent niet op tijd om de problemen op te lossen, is dat het?
Wat er is, is dat je niet alles kunt oplossen, niet alles hoeft op te lossen, want uiteindelijk vallen heel veel dingen samen op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden. Wat zijn dan de juiste momenten en de juiste omstandigheden?
Dat voel je heel scherp in je hart en niet in het hoofd. Als je elke dag verbinding maakt met je hart en je hogere zelf, dan wordt het weten een dieper voelen. Dan hoef je niets af te dwingen, niets te forceren, niets op te lossen, want je vertrouwt op de universele wetten van het universum. Het universum zit ook in jezelf en als dit universum resoneert met de wetmatigheden van het grotere geheel, dan valt alles samen op zijn plek.

Klanten vertellen me wel eens dat ze ongeduldig zijn. Je kunt ook die identificatie van ongeduldig zijn ombuigen door te erkennen dat je het als lastig ervaart, dat je meteen een situatie wilt oplossen, waarin je zelf voelt dat het nog niet het juiste moment is.
Dit is het gevecht tussen het hoofd en het voelen. Het hoofd zegt: ‘oplossen en nu’ en je hart voelt ‘even wachten, laat het allemaal even zijn zoals het is.’
Het onderscheid maken tussen zaken die om een efficiënte en daadkrachtige oplossing vragen en zaken die om uitrijping en invoelen vragen zijn twee verschillende zaken. Dat wordt dus afkicken en onze mannelijke kant even tot rust te laten komen en ons overgeven aan de natuurlijke creatieve stroom van onze vrouwelijke intuïtieve kant.

©Mieke
Warme hartegroet
Mieke Box 45