‘Negatief gevoel creëert negatieve gedachten en hoe doorbreek ik dit?’

'Negatief gevoel creëert negatieve gedachten We hebben allemaal wel eens het innerlijke gevecht met belemmerende overtuigingen die voortkomen uit ons denken. Die vastgeroest in ons systeem van denken liggen en gevoed kunnen zijn door je omgeving. Te denken aan opvoeding, school, familie, vrienden, gebeurtenissen en nare ervaringen in je leven. 

Als iedereen in jouw omgeving in dezelfde flow van deze manier van denken zit, zal je alleen maar bevestigd worden dat het klopt ‘dat het zo is’. Maar de realiteit is dat jij je laat sturen door je eigen gedachten en dat jij er zelf voor kiest dat je deze gedachten wordt en bent.

  • Wat als je bemerkt dat alles niet meer functioneert in wat je eigenlijk diep van binnen zou willen.
  • Wat als je constateert dat je graag gelukkig wilt zijn maar dat je manier van denken het blokkeert door je eigen overtuigingen.

Wanneer jouw gedachten je remmen naar waar jij wilt staan in het leven dan is het tijd dat je die belemmerende overtuigingen gaat loslaten.

Je manier van denken zoals ik al eerder zei, is gevoed. Je wordt niet geboren namelijk met negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen. Hoe leuk is dat om dit te weten waardoor je je eigen mindset kan trainen! Waardoor je weer de regie krijgt over je leven en daadwerkelijke verandering kan creëren om je eigen geluk te vergroten.

‘The mind is everything, what you think, you become’

Hoe dit te veranderen?

  • Maak een begin door op te schrijven waar jij een goed gevoel van krijgt.
  • Sta open voor veranderingen.
  • Sta open voor een andere manier van denken.

Iets wat al jaren in je systeem van denken zit, verander je niet binnen een paar dagen, maar is een training van paar maanden. Dan nog, heb je je valkuilen die je weer uitdagen, de training activeert zodat je innerlijk sterker wordt en groeit in je proces. Want het leven blijft een uitdaging vol van nieuwe ervaringen. Die nieuwe ervaringen kunnen je verleiden om in je oude valkuil van manier van denken terug te vallen. Het blijft een continue uitdagend proces maar dat is met alles met elk doel wat je wilt halen in je leven. Training bestaat uit ‘vallen en opstaan’!

Misschien voel je je kwetsbaar door de veranderingen omdat het oude manier van denken zo vertrouwd voelt. Bedenk dan, dat je oude manier van denken, het vertrouwelijke, je niet heeft gebracht in hoe jij je nu wilt voelen! Daarnaast kan je je angstig voelen over het onbekende pad wat je gaat bewandelen. Waardoor je weer terugschiet in je negatieve denken en je dat als bevestiging ziet en dan tegen jezelf zegt:’ zie je nou wel, het werkt niet’. Ook dat is de valkuil. Keer op keer zeg je tegen jezelf ‘in wat is geweest in mijn manier van denken heeft niet gebracht in hoe ik mij wil voelen’. Het heeft niet gebracht in wat ik diep in mij, mijn oerverlangen, de passie in mij, heeft kunnen laten stromen.

Laat de negatieve belemmeringen van je denken geen last meer zijn zodat het je leven kan beheersen. Wees bewust dat jezelf deze belemmeringen aanpraat en erin bent gaan geloven. Geloof erin dat het NU anders is! Dat jij de innerlijke kracht bezit, door te luisteren naar je hart, je innerlijke kompas, die jou het liefst naar een hoger doel in je leven laat groeien. Door datgene te doen in wat jou gelukkig maakt en waardoor je ook meer succes zal ervaren in waar je naar verlangt. Wat je denkt, straal je uit. Wat je uitstraalt, trek je aan. Het werkt als een magneet en dat is zo krachtig dat jij straks staat te jumpen van blijdschap als je de eerst daadwerkelijk verandering ervaart vooral omdat het tegendeel bevestigd wordt in wat je ooit dacht! Daarmee maak je korte metten met je negatieve belemmeringen die eigenlijk alleen maar opzichzelfstaande keuze is, van een manier van denken van hoe je ermee omgaat. Er zijn geen belemmeringen, het zijn uitdagingen. De avonturen van het leven, die jou laten groeien in waar jij wilt staan in jouw leven.

Aan jou de keuze! Blijf je in je comfort hiermee, ook goed! Wil je veranderen, kom dan uit die comfort-zone en ontdek dat er zoveel meer moois is in het leven wat je door je oude manier van denken niet tot jou kon komen.

Je bent je eigen oplossing!

Namasté Shanti

Top-Paragnosten Box 21