Niet- gehechtheid Een lastige, niet?

Niet- gehechtheid. Een lastigeNiet- gehechtheid. Een lastige, niet?
Doelen nastreven enerzijds en de resultaten loslaten.
Daar zit vaak weerstand onder. Hoe kan je nou doelen nastreven en de resultaten loslaten. Ik benader dit stukje iets dieper en misschien kan je je erin vinden of niet of ga je er toch even over nadenken en invoelen.
Het is eigenlijk niet zo moeilijk meer als je de werking van het universum erbij betrekt.
Als je niet aan het resultaat gehecht bent, verbind je je met Spirit of het universum. Je boodschap aan Spirit of aan het universum is dat je je volledig overgeeft en vertrouwt dat het allerbeste resultaat het gevolg is. Handelen zonder verwachtingen, maar met een beoogd resultaat. Een beoogd resultaat zonder gehechtheid brengt zijn eigen vervulling tot stand.
Misschien komt er een situatie naar boven waarin je je herinnert hoe je je voelde een doel na te streven, maar je je niet hechtte aan het resultaat. Je voelde wellicht een heel diep gevoel van vreugde én vrijheid.
Je was blij met het resultaat dat Spirit of het universum door en voor jou gecreëerd had.
Kan je vertrouwen, echt vertrouwen, dat Spirit of het universum volledig achter je staat en dat er tijdens het manifesteren van je doel voor je allerhoogste goed wordt gezorgd?
Niet bij jou? Je zegt me dat je al alles hebt gedaan om je doel te realiseren. Je hebt niet datgene gekregen waarop je hoopte, waarnaar je verlangde? Je hebt niet de eerste prijs gekregen? Je hebt de lotto niet gewonnen? Je blijft maar aanmodderen met je gezondheid?
Ben je klaar om een sprong naar de diepte in jezelf te maken? Contact te maken met diepere lagen in jezelf? Een doel willen neerzetten is één ding, alleen wat zijn de diepere drijfveren, intenties.
Is jouw doel afgelijnd op je Ziel of afgelijnd op de buitenwereld?
Ja, maar die en die hebben hebben wel hun doel bereikt en waarom niet ik? Wat doe ik verkeerd? Waarom wordt mij geen succes gegund? Waarom lukt het me niet, ook al heb ik alles gedaan wat ik moest doen?
Die antwoorden vind je in je hart, die antwoorden worden je gegeven in je Ziel. Die antwoorden en tekens zijn aan jou voorbijgekomen via Spirit of het Universum. Misschien wou je iets te snel, te hard en was het niet de bedoeling of nog niet het juiste moment? Wat is overgave voor jou? Wat is groeien in vertrouwen voor jou? Welke richtingwijzers merk je op en negeer je misschien in de beide richtingen?
Met vertrouwen kunnen we de kracht van emoties en wilskracht, onze verlangens en intenties aanwenden voor het creëren van onze dromen en visies, afgestemd op onze ware Zielsopdracht.
Voelen met je hart en luisteren naar wat jouw Ziel je op ontelbare manieren laat zien en voelen, vraagt om het ego-denken los te laten. Ik wil wordt een ik geef me over in onvoorwaardelijk vertrouwen aan mijn zielsmissie, ongeacht wat deze is.
Als er sprake is van weerstand is dit meestal een teken van tegen de stroom van Spirit of het universum in te gaan, om door pure wilskracht ( IK WIL) ons doel te bereiken, in plaats van samen te werken met Spirit of het universum. Er worden ons tekenen getoond dat we best een andere richting mogen uitgaan. Of misschien is het tijd om een pauze in te lassen. Moeten we onze doelen bijstellen. Of dienen we soepeler in onze aanpak te worden?
Zoals Goethe het helder verwoordde: ‘ Het lot vervult onze wensen, maar op zijn eigen manier om ons iets méér te kunnen geven dan wat we hebben gewenst. ‘
Wanneer de tijd er rijp voor is en niet wanneer jij er klaar voor bent. En dat vraagt ook geduld en vertrouwen, soepelheid en verbonden met jouw ware essentie.

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com