Noordelijke en zuidelijke maansknoop

Noordelijke en zuidelijke maansknoopNoordelijke en zuidelijke maansknoop. De noordelijke maansknoop in je geboortechart duidt je levensweg aan en wat er gedaan moet worden om je zielsdoel neer te zetten. Het is een onbekend terrein, omdat hij staat voor wat de ziel moet worden. Omdat het een onbetreden pad is, is het niet altijd een fijne plek. De reden hiervan is dat de ziel vrijwel onmiddellijk aan het begin van de levensreis terugvalt in de Zuidelijke Knoop, het verleden.

Het is een ontdekkingsreis voor velen om de aangeboren talenten en gaven te gebruiken die in het verleden ontwikkeld werden en in de zuidelijke knoop werden opgeslagen.

De zuidelijke maansknoop is de poort naar het verleden en weerspiegelt alles wat daarvoor is geweest. Het staat voor instinctief gedrag door een aangeboren reactie en is een oud onderdeel van de psyche. Hierin bevinden zich onvoltooide zaken, liggen emotionele prikkels, zijn overlevingsmechanismen geformuleerd en automatische reacties. Allerlei onbewuste dwanghandelingen en starre gedragspatronen komen aan de oppervlakte.
In de zuidelijke maansknoop bevinden zich de vaardigheden waarmee de ziel het meest vertrouwd is. Het is ook het punt waar de ziel stagneert, waar ze als reactie op de uitdaging om zich te ontwikkelen zegt: ‘Ja, maar…’ en dan naar het verleden terugkeert.

Het is dus de uitdaging uit de zuidelijke maansknoop te halen wat nodig is en alles wat negatief is achter te laten.
De twee maansknopen staan voor de stuwkracht van de evolutie. Om het diepst mogelijke inzicht te krijgen, moet de plaats van het teken en die van het huis worden bekeken. Een diepgaande belichting door een astroloog kan je die inzichten geven. Maansknopen zijn belangrijk in karmische astrologie. Het is de karmische uitdaging alles te verzamelen wat in de zuidelijke knoop, het verleden, is geleerd, en dat in de noordelijke knoop te combineren; anders zal de ziel door de betrokken polariteiten worden verscheurd.

Bij deze geeft een dieper inzicht in jouw persoonlijke levensgroei meer helderheid en uitzicht, zodat je zoveel mogelijk je zielspotentieel kunt leven.

Hartegroet
Mieke Box 49