Overzicht van de 7 Chakra’s

Overzicht van de 7 Chakra'sWat vertellen de verschillend Chakra’s.

WORTEL CHAKRA

De wortelchakra is de bron van alle activiteiten. Het centrum van de energieverzorging, verbonden met ons lichaam, van het organisme en de verbinding met de aarde, onze primaire behoeften en instincten.
Locatie: Basis van wervelkolom in stuitgebied.
Kleur: Rood
Element: Aarde
Emotie: Met jezelf in het reine komen. Alles aangaande overleving zoals financiële onafhankelijkheid, geld en voedsel. Ons gevoel van veiligheid. Zetelt de wil tot leven (Kundalini energie).
Werkt op: nieren, blaas, uitscheiding en reiniging, dikke darm, benen en botten.
De basis-chakra: Blokkades in deze chakra veroorzaken een daling van het libido, verhoogde vatbaarheid voor ziektes en bevorderen lusteloosheid. Een evenwichtige basis-chakra verhoogt uw welzijn en is in uw eigen belang en dat van anderen.
Chakra overactief: Een overactieve basis-chakra kan leiden tot egoïstisch en antisociaal gedrag. kun je bijzonder materialistisch en hebzuchtig zijn. Je hebt waarschijnlijk een obsessie voor je veilig te voelen en je houdt verandering tegen.

Charkra onderactief: Je angstig, nerveus en je onveiligheid voelen

SACRAAL CHAKRA

Vertegenwoordigt het centrum van vrij stomende emoties, begeerte, ons vermogen tot creëren, bron van scheppende kracht en seksuele energie. Vitaliteit, de standvastigheid en innerlijke zekerheid. Blokkades kunnen je zelfbeeld en libido verstoren. Kan leiden overgevoeligheid, negativiteit, schuldgevoelens.
Locatie: onderbuik, ongeveer twee duim onder de navel en twee duim in
Kleur: Oranje
Element: Water
Emotie: schuldgevoel, gevoel van overvloed, welzijn, plezier en seksualiteit
Werkt op: baarmoeder, blaas, nieren, onderbuik, geslachtsorganen, onderrug en heupen.
Chakra onderactief;  Als je geneigd bent om stijf, gesloten naar mensen en on-emotioneel te zijn.

Chakra overactief: Emotioneel type, emotioneel gehecht voelen aan mensen en je kunt erg seksueel zijn. Leidt tot manipulatief gedrag.

ZONNEVLECHT CHAKRA

Ons vermogen om te vertrouwen in onze eigen kracht, het vermogen om te manifesteren en de controle over ons leven. Is verbonden met je emotionele gedrag en in relatie tot andere mensen. Verwerking van vitale impulsen, stemmingen en gevoelens.
Locatie: precies boven je navel
Kleur: Geel
Element: Vuur
Emotie: eigenwaarde, zelfvertrouwen, in je eigen kracht staan, je grenzen bewaken. Ego, eerzucht, macht, emoties.
Werkt op: Spierstelsel en spijsvertering, milt ,lever, galblaas en het autonome zenuwstelsel.
Chakra onderactief: ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid, negatief zelfbeeld, emotionele problemen.. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt. Voor te stimuleren is stoominhalatie beste methode, in de diffuser of druppel olie op een zakdoek.
Chakra overactief: ben je dominerend, egotistisch en vijandig gedrag. Bij overactief is massage geen goed idee. Neem dan een bad met olie, warm compres of een stoombad.

HART CHAKRA

De hart-chakra is het centrum van evenwicht in uw lichaam. Het reguleert de bloedsomloop en is verbonden met de hand-chakra’s, dus ook met de tastzin. Ons vermogen om lief te hebben, onze relatie met onszelf en anderen.
Locatie: midden van de borst net boven het hart
Kleur: Groen
Element: Lucht
Emoties: liefde, vreugde en innerlijke vrede.
Werkt op: hart, longen, bloedsomloop, Thymus, regeling immuunsysteem, verwerking van gevoelens en liefde, ontwikkeling van eigenliefde en acceptatie, armen en handen
Chakra onderactief: ben je koel, zwaarmoedigheid, gebrek aan motivatie en afstandelijk. Oil; Geranium
Chakra overactief: kun je mensen met je liefde verstikken, en zou je liefde wel eens tamelijk zelfzuchtige redenen kunnen hebben. Impulsief gedrag.

KEEL CHAKRA

Verbindt lichaam en geest. Verdeelt creatieve energie. Ons vermogen om te communiceren, ons zuiver uit te drukken, onze eigen unieke authentieke expressie uiten. Bron voor innerlijke wijsheid, rust en inspiratie.

Locatie: keel
Kleur: Blauw
Element: Geluid
Emoties: communicatie, zelf-expressie van gevoelens en de waarheid
Werkt op: schildklier, stem, slokdarm, luchtpijp, bronchiën en armen. Helpen je te aarden.
Chakra onderactief: ben je geneigd niet veel te spreken, en ben je waarschijnlijk introvert en verlegen. Niet de waarheid spreken kan deze chakra sluiten.  ongelukkig voelen. Gevoeliger voor keel-of ademhalingsklachten. Oil; Lavendel
Chakra overactief: negatief zelfbeeld, arrogantie, ben je geneigd teveel te spreken, gewoonlijk om mensen te domineren en op een afstand te houden. Je bent dan ook een slecht luisteraar.

DERDE OOG CHAKRA

Ons vermogen om te concentreren/focussen op en de ‘bigger picture’ zien en onze eigen inzichten te begrijpen, voorbij alle filters van oordelen en conditionering. Intellect, intuïtie, het hoger zelf.
Locatie: voorhoofd tussen de ogen
Kleur: Indigo
Element: Licht
Emoties: intuïtie, fantasie, wijsheid en het vermogen om te denken en beslissingen. Rationeel denken. Meditatie en bezinning.
Werkt op: Ogen, hypofyse, kleine hersenen, zintuigen, zenuwstelsel.

Chakra onderactief: ben je niet goed in het voor jezelf denken, en zou je geneigd kunnen zijn om veel op autoriteiten te vertrouwen. Je kunt rigide zijn in je denken, en teveel op geloof vertrouwen. Je zou zelfs gemakkelijk in de war kunnen raken. Geestelijke vermoeidheid, depressie, pessimisme, cynisme. Oil; Clary Sage
Chakra overactief: zou je wel eens teveel in een fantasiewereld kunnen leven. In buitensporige gevallen zijn hallucinaties mogelijk. Waanideeën. Hoofdpijn, slapeloosheid of nachtmerries

KRUINCHAKRA

De hoogste chakra vertegenwoordigt ons vermogen om volledig geestelijk worden aangesloten, Verkrijgen van inzichten en inspiratie. Centrum van het bewustzijn en bestuurt alle lichaamsprocessen aan.
Locatie: de top van het hoofd
Kleur: Paars
Element: Licht
Emoties: innerlijke en uiterlijke schoonheid, onze verbinding met het spirituele en pure gelukzaligheid, onze verbinding met onze leefwereld
Werkt op: centrale zenuwstelsel, hersenschors, hoger bewustzijn en de spiritualiteit .

Chakra onderactief: ben je niet bijzonder bewust van spiritualiteit. Je bent waarschijnlijk tamelijk rigide in je denken. Eenzaamheid en schuld, die zich uitmonden in een depressie. Oil; Melissa
Chakra overactief: Je zou verslaafd kunnen zijn aan spiritualiteit, en je zou je lichamelijke behoeften kunnen negeren. Egocentrisme, dominante houding of zelfs obsessief gedrag.

Namasté Shanti 

Box 21 Top-Paragnosten