Projecties loslaten in kaartlezen

Projecties loslaten in kaartlezenProjecties loslaten in kaartlezen. Het gebeurt wel eens dat een klant me vertelt zijn/haar eigen kaarten te hebben gelegd en twijfelen of ze het wel goed doen, of een heel andere uitkomst hebben op een vraag waarin een positief antwoord tevoorschijn kwam.
Ik heb aan die mensen dan ook beloofd daar een blogje rond te schrijven als richtingwijzer.
Als je kaarten trekt en ze in een bepaalde legging neerlegt is het heel belangrijk om je projecties zoveel mogelijk los te laten. Een projectie is een onbewuste toeschrijving van gedachten, gevoelens aan iemand anders, ongewenste gedachten of ongewenste gevoelens.
Het is een heel menselijk gegeven dat we allemaal bewust of onbewust projecteren. We projecteren onze angsten, onze verlangens, verwachtingen op de kaarten. Een te grote emotionele betrokkenheid bij een vraag kan dus een ‘zuiver’ antwoord in de weg staan.
Belangrijk is bewust te zijn van deze projecties en de vraag zo helder en eerlijk mogelijk te stellen.
Iedereen hoopt altijd op een positief antwoord of op een bevestiging van gevoelens en/of gedachten. Iedereen wil zich ondersteund voelen en hoopt op een positieve toekomst.
Belangrijk in het werken met kaarten is dat je weet dat er géén slechte kaarten zijn. Het zijn de waarden die op elke kaart geprojecteerd worden. Tarotkaarten bijvoorbeeld beschrijven archetypische energieën, invloeden en uiteraard ook jezelf.
Neem nu bijvoorbeeld de tarotkaart de Dood. Velen schrikken bij het zien van deze tarotkaart en vragen in paniek of er een iemand doodgaat of zijzelf doodgaan. Hoewel deze kaart er wat beangstigend uitziet, vertegenwoordigt deze kaart het einde van een bepaalde cyclus en het begin van een nieuwe. De Dood staat symbool voor verandering. Bestudeer elke tarotkaart zorgvuldig, ontdek de betekenis van elke kaart, de symboliek, de kleuren, de cijfers, zeker als je voor jezelf de kaartjes wilt leggen. Er zijn heel wat goede boeken waaronder Karen Hamaker-Zondag met ‘ De Tarot als levensweg.’
Neem eens deze kaart in je handen en bestudeer deze kaart. Welke emoties, gedachten roept de Dood bij je op? Sta je open voor verandering en beangstigt het je iets of iemand te moeten loslaten? Als je je onzeker of bang voelt voor verandering, is het misschien de juiste tijd om iets aan die angst te doen en hem om te buigen in iets creatiefs en positief.
De uitkomst van een reading is een projectie van het moment waarop jij je eigen reading doet. Het is dan aan jou om keuzes te maken op basis van deze energie en om jouw toekomst naar jouw hand te zetten of te sturen in de voor jou gunstige omstandigheden.
Soms bevestigen de kaarten je intuïtie, je invoelen, je pure weten, je gevoelens. Bewust of onbewust weet jij hoe je huidige situatie is. De Tarot stelt je in staat om op gepaste wijze iets te ondernemen of het te laten, of het goed is om iets te zeggen of beter afstand te houden. Het ego zegt wel meestal: NU, doch wijsheid zegt wel eens: wachten.
Als je met de tarotkaarten werkt, krijg je een spiegel van je innerlijk te zien, ook je schaduwkanten worden belicht. Je interpretatie vind je terug in de betekenissen van de kaarten en uiteraard in je persoonlijke openheid.

Enkele tips
– Vermijd negatieve vragen
– Vermijd vragen waarin je de keuzes vanuit jouw verantwoordelijkheid vermijdt
bijvoorbeeld ‘Zal mijn ex-partner bij me terugkomen?’ ‘Duurt de relatie met zijn huidige partner nog lang?’ Onderzoek bij jezelf waarom je hoopt iemand uit je verleden terugkomt. Wees daar eerlijk in voor jezelf. Focus op jouw gevoelens en niet op de nieuwe relatie van je ex. Bijvoorbeeld ‘Moet ik van loopbaan veranderen?’
– Schrijf je vragen op een heldere manier op. Vragen kunnen zich vervormen als je hem in je hoofd houdt. Als je niet weet welke vraag je op een diepere manier wilt belichten, krijg je meestal verwarring en onduidelijkheid als antwoord. Precies omdat tarotkaarten een spiegel zijn van je innerlijk.
– Houd een dagboek bij waarin je je eigen reading bijhoudt en evalueer na een tijdje waar je verandering kunt waarnemen.

De valkuilen van het niet begrijpen van de bedoeling in het werken met tarotkaarten is dat de waarheid gemakkelijk verdraaid kan worden, omdat het beter uitkomt. Het is normaal dat iedereen positieve resultaten wilt zien; je wilt een goed gevoel krijgen over je nabije toekomst. Er is doorgaans een onderliggend motief voor dit gevoel; concentreer je op de situaties en problemen in je leven. Is er iets onzeker of beangstigend in je huidige situatie? Bekijk de situatie vanuit meerdere invalshoeken.
Je kunt alvast elke kaart afzonderlijk bestuderen, de achterliggende symboliek en betekenis. Tarotkaarten kun je ook gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling, om meer over jezelf te weten te komen, om te onderzoeken welke thema’s op dit moment belangrijk zijn.
Je bent welkom met al je vragen rond het duiden van je vragen in het geval je er niet zelf uitkomt.

Inspirerende hartegroet
Mieke