Reflectieblog Leven in angst versus vertrouwen

Reflectieblog Leven in angsReflectieblog Leven in angst versus vertrouwen. Elke keuze die we maken wordt geleid ofwel door angst of vertrouwen; vertrouwen opent de deur naar een nieuwe toekomst en stelt ons in staat nieuwe wegen te zoeken en te onderzoeken. De belangrijkste vraag is of je handelt, keuzes maakt op basis van angst of op basis van vertrouwen.
Keuzes maken op basis van vertrouwen ontstaan vanuit je hoogste zelf, het deel van jezelf dat dieper verbonden is met alles wat is. Als je keuzes maakt vanuit je spirituele kern kun je een onbegrensde innerlijke vrijheid ervaren. Om in onze spirituele kern te landen, zullen we een diepe duik moeten nemen.
Doordat we een overwegend met veel angstenergie geïnjecteerd werden, is het niet eenvoudig om een diepe verbinding met vertrouwen te maken. Vertrouwen dat van binnenuit komt en niet van de buitenwereld afhangt. We hebben precies het omgekeerde aangeleerd.
Angst houdt ons geworteld in het verleden; angst voor het onbekende, angst om in de steek te worden gelaten, angsten voor afwijzing, angst om niet genoeg te zijn, angst voor de toekomst, angst voor tekort. Angst houdt ons gevangen en in eerdere blogs heb ik verwezen naar het leven binnen de matrix waarin archonten vrij spel hebben met iedereen die nog niet bewust is van wat er werkelijk op aarde gebeurt. Het ontkennen dat die krachten iedereen op de proef stellen, vormt het grootste obstakel om bij onze goddelijke scheppingskracht te komen. Je hoeft het niet aan te nemen, je kunt je er daarentegen wel bewust van worden, door naar jouw eigen leven te kijken en wat daar allemaal gebeurt.
Angst laat ons dezelfde patronen herhalen, doet ons steeds weer dezelfde keuzes maken, weerhoudt ons ervan ons te bewegen naar de gewenste richting. Het is bijna onmogelijk om de hoogste visie die we voor ons leven hebben te bereiken, zolang we ons door angst laat bepalen.
Onderzoek bij jezelf al je angsten die zich laten zien, die een overheersende stem hebben, die je vastzetten, die je ziek maken, die je beknellen, die je in een uitzichtloze situatie gevangen houden. Waar is angst over jouw leven de baas? We moeten dit allemaal gaan onderzoeken willen we collectief uitbreken uit een kunstmatige, artificiële wereld.
Als we nu echt eerlijk tegen onszelf zijn, kunnen we zien dat veel van onze handelingen een voortzetting zijn van het verleden. Hoe vaak heb jij als kind gehoord waarvoor je bang moest zijn. Niet met die woorden, maar de energie die in de woorden verborgen zat? Let op, kijk uit voor, doe maar voorzichtig, als je dit doet dan tot letterlijk dat je mensen niet moet vertrouwen. Je hebt dit dan vertolkt op een manier dat verregaande gevolgen heeft. Je kunt het leven niet vertrouwen. Angst is je beste raadgever. Dat heb je als imprint meegekregen.
In een hoge mate kun je alles wat je als imprint hebt meegekregen, deleten, uit je systeem halen. En dat is heel intensief aan jezelf werken, waarbij je meestal wel een zeer krachtig transformatiecoach nodig hebt. Gun jezelf het allerbeste, want zomaar overgaan is wederom de bedoeling om je gevangen te houden in angst. Op die manier kun je onmogelijk bij je hoogste potentiële Zijn geraken.
Je kunt alvast een lijstje maken over situaties waarin je angst ervaart. Oordeel niet als je ervaart dat je lijst wel heel lang is. Neem dit waar en laat de gedachten dat het toch hopeloos zou zijn, helemaal los.
Een voorbeeld kan zijn:
Je hebt het financieel moeilijk, je knoopt de eindjes aan elkaar. Dit kan meerdere redenen hebben. Het kan best zijn dat je een goed inkomen hebt, maar niet goed kunt omgaan met geld.
Angst zou zeggen: ‘Er is iets mis met mij, waardoor ik niet in staat ben beter met geld om te gaan.’
Vertrouwen zou zeggen: ’Ik heb een goed inkomen en ik ga vanaf vandaag een in- en uitgavenboekje bij houden, zodat ik beter kan zien wat ik uitgeef aan dingen die ik eigenlijk niet nodig heb.’
Succes ermee!
Inspirerende hartegroet
Mieke