Reflectieblog Praten met je lichaam

Reflectieblog  Praten met je lichaamReflectieblog Praten met je lichaam. Praat jij wel eens met je lichaam? Ervaar je dit als gemakkelijk of moeilijk of ben je er niet echt mee bezig?

Je kunt zeker de vaardigheden ontwikkelen om met je lichaam en je organen te communiceren.
Op een soms onbewuste manier drukken we ons uit in lichaamsmetaforen en ze duiden in essentie al helder weer waar je een probleem of pijn ervaart.

Door de tijd te nemen kom je er sneller achter wat je voelt in je lichaam en welke organen je iets willen vertellen.
Stel dat je last ervaart in je buik. Als je contact maakt met de intelligente wijsheid van je buik. Wat zou je buik je kunnen vertellen. Heb je er je buik van vol? En voel je je daardoor niet prettig in je buik? Voel je buik opgeblazen en gespannen? Neem maar even rustig je tijd om in gesprek te gaan, voel je buik, voel wat daar leeft.
Je hebt een pijnlijke keel, of je voelt dat je moeite hebt met slikken, het valt je op dat je nogal vaak je keel schraapt, alsof er iets vastzit. Hangt er iets je keel uit? Komt iets je strot uit? Kun je geen woord meer uit je keel krijgen? Je voelt dat iets wat zeer onprettig is door je strot wordt geduwd? Wat vertelt je keel, als expressiekanaal aan jou? En wat wil je misschien veranderen?

Er zijn over zowat alle lichaamsdelen metaforen terug te vinden. Ook organen hebben hun taal. Herken je de volgende metaforen als: er ligt je iets zwaar op de lever, je kunt geen lucht krijgen (longen), het voelt als een baksteen op je maag, een gebeurtenis is moeilijk te verteren enzovoort?
Er kan een beeld in de mogelijke oorzaak van klachten, problemen, obstructies, pijnen verhelderen door de plek of het gebied waar de ongemakken zitten, op die manier te bekijken en bewuster te voelen wat op een dieper niveau meespeelt.
Uiteraard is dit niet voldoende, we kunnen er bewust voor kiezen de signalen van onze ziel, die weerspiegeld worden via ons lichaam, in de diepere lagen aanpakken.
We zijn allen in de mogelijkheid om de taal van ons fysieke lichaam en onze ziel te begrijpen zodat het gebruik van medicijnen onnodig kan worden. We nemen onze gezondheid in eigen handen en dragen er op een verantwoorde manier bewuster zorg voor.

Dit inhoud van dit blog is geen vervanging voor medische gangbare behandelingen. Het doel ervan is een stukje bewustwording aan te reiken in hoe het mogelijk is stil te staan bij hetgeen we in ons lichaam voelen om de verbinding te maken of te herstellen met de wijsheid en intelligentie van het zelfregenererend en ā€“ genezend vermogen van ons lichaam.

Warme hartegroet
Mieke Box 49