Reflectieblog Vlucht

Reflectieblog VluchtReflectieblog Vlucht. Vaak krijgen we te horen in situaties waar we geen raad mee weten dat we niet moet weglopen voor de situatie of een probleem. Het vraagt inderdaad moed om de weg voorwaarts te gaan en eruit te ontdekken. Anderzijds zijn er zoveel manieren om weg te vluchten, die dan als anders gezien worden. Het is en blijft toch een gemeenschappelijke noemer: vluchten.

En toch is het prima om afstand te nemen van een situatie of een probleem of eruit te ontsnappen. Het is niet zo zwart wit. Ons denken stuurt ons aan om door te gaan. Ons voelen laat ons soms ervaren om het even te laten zijn.
Het is niet altijd onverstandig om situaties met problemen uit de weg te gaan. Soms pertinent, soms tijdelijk. Is dit altijd vluchten? En is dat zo erg? Voor wie zou dit erg zijn? Het gaat er in essentie om hoe jij dit zelf voelt en ervaart. En dat is jouw geboorterecht.

Wanneer we aan vluchten denken, denken we meestal aan een verandering van omgeving. Een vakantie boeken dat ons weghaalt uit onze dagelijkse beslommeringen. Ook dat kan een vlucht zijn.
Een dergelijke vlucht uit de realiteit kan zeker helend, ontspannend zijn voor geest en lichaam. Op een of andere manier vluchten we regelmatig uit de hectiek van het dagelijkse leven. We hebben behoefte aan rust, stilte, vrede.
Soms moeten we even vluchten om vervolgens even te blijven stilstaan, om ademruimte te vinden en dan tot handelen over te gaan. In wijsheid je eigen weg vervolgen, je niet laten overweldigen door de druk, de verwachtingen van de buitenwereld.

Voel je veilig bij jezelf en als jij een vlucht voor jezelf nodig hebt, neem die vlucht. Er komt altijd dat moment waarop je daadkrachtiger, moediger en vastberadener terugkeert.

We hebben allemaal van tijd tot tijd behoefte te vluchten uit de werkelijkheid, een werkelijkheid die ons laat onderzoeken of we leven vanuit onze werkelijkheid.
We kunnen veel dieper gaan voelen wat we kunnen loslaten en vervolgens uitreiken naar ons hoogste zielspotentieel.

Inspirerende hartegroet
Mieke