Reflectieblog Wegbranden van de sluiers

Reflectieblog Wegbranden van de sluiersReflectieblog. Wegbranden van de sluiers, De sluier van de illusie die ons ervan weerhouden heeft en nog op zeer veel vlakken aanwezig is, begint weg te branden. We gaan beetje bij beetje een andere werkelijkheid zien, hoewel die werkelijkheid nog zeer diffuus kan zijn.

Het vuur is niet het verhitte vuur van passie of hartstocht, maar de koele vlam van gewaar-zijn en gewaar worden. Naarmate deze sluier verder wegbrandt, wordt een deel van de waarheid helder. Het gewaar zijn dat in toenemende mate krachtiger wordt, is niet het gevolg van enige bewuste actie; je hoeft er niet voor te vechten om iets te laten gebeuren.
We kunnen het gevoel hebben in het duister te tasten, en dat kan nog voor onbepaalde periode gaande zijn.
Het kan ons helpen om waar te nemen als een getuige. Om niet in emoties, gevoelens, drama’s meegesleurd te worden. Op een bepaalde manier afstand te houden en gewaar te zijn. Het waarnemen wat er werkelijk achter die sluier verborgen zit, versnelt het proces in jezelf om helder te zien en helder te voelen.
In ons denken zijn we verzeild geraakt in een soort van bedwelmende roes. We zijn allen belast met herinneringen aan het verleden, belast met projecties op de toekomst, en we leven verder zoals we hebben geleerd.

Onze ware levensvlam is heel zwak. Vanuit het loslaten van onze gedachten, laait ons innerlijke vuur terug op; helder, levendig, zuiver en sprankelend. Ons hele leven wordt een sterke krachtige vlam, een vlam zonder rook.
Verbrand je sluier waarachter je hele verleden gebaseerd was op zinsbegoocheling, illusie en een waarheid die niet langer jouw waarheid is en wellicht nooit is geweest.
Ga niet mee in de politiek van strijd, zodat je jezelf niet verbrandt of in vlammen opgaat. Herinner je de koele vlam van gewaar-zijn.

Het grootste avontuur van het leven is bewust onze eigen instorting door te maken. We staan voor de uitdaging een nieuwe wereld te creëren, die begint in onszelf. Veranderingen doen zich zowel collectief als persoonlijk voor. Veranderingen verlopen meestal chaotisch, verwarrend, in verzet en weerstand en met geweld.
Waar we chaos, verwarring, verzet en geweld ervaren in onszelf, raakt dit het collectieve veld. Wat in onszelf leeft en niet met liefde omarmd en veranderd wordt, zoekt een uitweg naar buiten.
Het enige wat we kunnen doen is om bewust blijven waar te nemen, zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen.

Hartegroet
Mieke Box 45