Sodaliet

SodalietSodaliet is een zeer nuttig kristal voor mensen die gevoelig zijn voor elektromagnetische smog en/of het sick-buildingsyndroom.

Het sick-buildingsyndroom is het geheel van symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, algemene vermoeidheid die in verband worden gebracht met gebouwen met vervuilde lucht of onvoldoende ventilatie, of met negatieve omgevingsenergieën. De klachten die worden hierdoor worden veroorzaakt, worden zelden in verband gebracht met onder andere de werkplek.

Op geestelijk vlak worden oude angsten, fobieën, schuldgevoelens, controlemechanismen getransformeerd. Sodaliet is een van de stenen die schaduwkwaliteiten aan het daglicht te brengen om ze te laten accepteren zonder deze te veroordelen.

Sodaliet stimuleert het intuïtieve waarnemen en vergemakkelijkt het verwoorden van gevoelens. Oude conditioneringen, gedachtenpatronen worden losgetrild zodat er ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe inzichten. In die zin kan sodaliet een grote bijdrage leveren meer vanuit eigen waarheid en idealisme te leven, waardoor het mogelijk wordt trouw aan jezelf te blijven.

Dit kristal is gemakkelijk verkrijgbaar in alle formaten. De kleur varieert van blauw, tot gevlekt donker- en lichtblauw-wit, getrommeld en ruw.
Het bijzondere van dit kristal is dat het logica met intuïtie verenigt waardoor waarnemingen uit andere dimensies naar het fysieke niveau worden gebracht. De pijnappelklier en het derde oog worden gestimuleerd waardoor de ervaringen tijd en ruimte overstegen worden.

Kristalheldere groet
Mieke Box 49