Tijd en demensies

Tijd en dimensies. Heel wat vragen, de meeste vragen, zijn tijdsgericht. Vertel me over het verleden, het heden en de toekomst. Vanuit dimensionele kijk is tijd in 3D een afbakener. Enerzijds is tijd vanuit deze belichting niet echt, en anderzijds brengen we Tijd en dimensies. Heel wat vragen, de meeste vragen, zijn tijdsgericht. Vertel me over het verleden, het heden en de toekomst.
Vanuit dimensionele kijk is tijd in 3D een afbakener. Enerzijds is tijd vanuit deze belichting niet echt, en anderzijds brengen we dingen tot stand in 3D. Door het verleden te bekijken als een gigantische database we er ook heel doelbewust mee omgaan. We laten ons niet dag in dag uit meedrijven als op een stuk wrakhout. Die databank is zinvol voor het ‘nu’.
Als iemand me vraagt hoe de toekomst zal zijn, is mijn antwoord dat je je toekomst in het nu creëert vanuit datgene wat je kent, en dat is het verleden.
Er zijn zoveel energievelden die doordrongen zijn van andere dimensies. Sommigen hebben contact met andere dimensies. En dit is zeker mogelijk als je goed in je lichaam zit. Om het in de gangbare woorden te omschrijven: goed geaard.
Wanneer weet je nu dat je goed geaard bent? Zoals ik vaak hoor vertellen van mensen, stel ik me daarbij wel eens vragen. Om de volgende reden, die je in dit blog wellicht dan ook laat nadenken en invoelen.
Goed geaard zijn betekent dat je je openstelt voor alle gevoelens die er zijn. En daar zit precies het knelpunt. Stel je eens voor dat je een terrasje doet en je je voorneemt voor enige tijd voorbijlopende mensen te observeren. Het zijn uiteraard impressies in het moment, maar in die eerste impressies kan je heel wat zien. Veel mensen zijn heel duidelijk niet aanwezig in het moment. Je kunt een scala van gevoelspatronen opmerken.
Wellicht heb je zelf al ervaren dat je een gesprekje aanknoopt met een vijfjarige kleuter in het lichaam van een vijftigjarige. Deze kleuter toont zijn behoeften en ongezouten alle emoties. Een volwassen persoon wordt verlamd door 4D gevoelens die zijn lichaam beheersen.
Vaak voelt voor zo iemand 3D als een net dat steeds strakker gaat zitten naarmate de tijd verstrijkt. Hij beweegt zich in 4D en leeft niet in 3D, en dit wordt nog erger naarmate hij ouder wordt. Als je heel goed waarneemt zie je dat die persoon fysiek ‘niet thuis’ is, omdat 4D frequenties buiten de huidige tijd en de tijd 3D overschreeuwen. De meeste mensen doen heel hard hun best om hun gevoelens te blokkeren.
Ondanks het verlangen en het streven om spiritueel te groeien naar 5D, is er wel een enigszins ander verhaal. Persoonlijk ervaar ik deze verhalen als bijzonder opgeklopt, want er zijn zoveel dimensies dat we eigenlijk in de nieuwe tijd niet meer zoveel moeten bezig zijn om in een hogere frequentie te zijn. In mijn gevoel maken die frequenties niets uit. Vaak remt dit bewustzijnsgroei af door teveel de focus te leggen.
We worden geboren in 3D en rijpen uit in een lichaam in 3D. Aangezien we in 3D leven, slijpen gevoelens het lichaam in overeenstemming met hoe we ervaringen in de tijd registreren. We zijn in dit opzicht allen een vibrerend verslag van ons leven, incluis het besef van onze voorouders, vorige levens. Gevoelens verbinden ons met elkaar in 3D. Door mee te doen in dit geheel, raken we gevangen in de tijd. Tijd houdt iedereen in de ban. Waarom er zoveel citaten en gezegden zijn rond ‘tijd’ zal je nu wellicht iets duidelijker zijn?
Onopgeloste gevoelens worden in het lichaam vastgehouden en dit door alle stadia van het aardse leven. Het is onmogelijk om op een natuurlijke manier in het nu te stromen. Luister maar eens naar de klachten die geuit worden. Een voorbeeld: een pijnlijke rug, opgesloten in pijn? Heel wat verhalen die we onszelf vertellen dat we een pijnlijke rug krijgen door te hard te werken. Dat kan. En waarom dan te hard werken? De diepere lagen ontdekken die met ontelbare overtuigingen hebben te maken.
Na heel wat jaren verstoren emotionele blokkades het fysieke lichaam en de geestelijke toestand, tenzij de diepere gevoelens naar boven worden gehaald. Doen we er niets aan, dan treedt uiteindelijk verkalking op en bewegen we ons verder als oude krabben. Het NU is de enige plek waar je worden geïnformeerd door het verleden, terwijl we onze toekomst creëren.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 49