Venus in de geboortechart

Venus in de geboortechartVenus in de geboortechart. Iedereen heeft de planeet Venus in zijn geboortechart. Die kun je opzoeken als je je geboortetijd en -plaats kent. Venus is na de Zon, het helderste object aan de hemel en staat dicht bij de zon. Deze planeet komt dichter bij de aarde dan welke planeet ook, behalve de Maan. Ze vertegenwoordigt een van meest heldere drijfveren van het menselijke gedrag met name het verlangen naar liefde, het verlangen naar een relatie, naar verbinding in harmonische vriendschappen.
De positie van Venus in jouw horoscoop wijst op het vermogen tot intimiteit met anderen en tot de relatie met jezelf.
Venus houdt uiteraard ook verband met zelfrespect en herinnert je eraan dat de relatie met jezelf de basis is voor het aangaan van diepgaande intieme relaties. Als je niet van jezelf houdt, jezelf niet waardeert noch respecteert, dan trek je vaker relaties aan die dit glashelder spiegelen.
Venus is een sociale planeet en introduceert de behoefte onszelf te ontmoeten in een externe verbinding. Met Venus in een compatibel teken zijn er doorgaans minder problemen in relaties. Anderzijds is het zo dat met Venus in een incompatibel teken relaties meestal oppervlakkig of kortstondig zijn, omdat daar een diepe angst voor verbinding en intimiteit is.
De positie van Venus in je horoscoop geeft duidelijk aan wat je waardeert, of je jezelf liefde waardig acht, jezelf liefde gunt. Zeer interessant om dit te onderzoeken bij onszelf.
In de horoscoop van de man geeft de positie van Venus aan wat hem aantrekt in een partner; de kwaliteiten die hij zoekt, waarnaar hij verlangt en wat hem opwindt. Venus is zijn anima en zijn ideale vrouw, een geïdealiseerd beeld van het vrouwelijke dat bitter kan worden. De sensuele Venus, die in de horoscoop van een vrouw helemaal opgaat in haar gevoel van het zelf en haar eigen vrouwelijkheid, geeft weer hoe een vrouw zichzelf presenteert aan de wereld, welke lichaamstaal ze gebruikt om haar vrouwelijkheid uit te drukken, wat ze waardeert in zichzelf en hoe ze zich voelt over zichzelf vanuit haar behoefte om er goed uit te zien.
Voor zowel mannen als vrouwen staat Venus voor sensualiteit, het vermogen tot zinnelijk genot en het verwennen van het lichaam. Het is de drang erotisch, wellustig, zinnelijk, verleidelijk of frigide te zijn, afhankelijk van het teken.
Venus door de tekens kort belicht. ( en op te zoeken in jouw geboortechart)
1. Ram is hartstochtelijk, erotisch,, impulsief, idealistisch en wordt aangetrokken tot dominante partners.
2. Stier verlangt naar zinnelijke bevrediging en is trouw, bezitterig, jaloers, hartelijk en wordt aangetrokken tot weelderige partners.
3. Tweelingen is charmant, flirtend, emotioneel afhankelijk, veranderlijk, wordt snel verliefd maar heeft er snel genoeg van. Tweelingen wordt aangetrokken tot levendige, intellectuele partners.
4. Kreeft is aanhankelijk, grillig en emotioneel bezitterig en wordt aangetrokken tot moederlijke typen met geld op de bank.
5. Leeuw is hartelijk, edelmoedig, ijdel, veeleisend, erotisch, wordt niet snel verliefd en wordt aangetrokken tot krachtige persoonlijkheden.
6. Maagd is beheerst, gereserveerd, zinnelijk en kritisch over de partner, analyseert gevoelens overdreven en wordt aangetrokken tot de ‘perfecte’ partner.
7. Weegschaal is charmant, romantisch, gedienstig, en wordt aangetrokken tot een charmeur.
8. Schorpioen is hartstochtelijk, erotisch, jaloers, trouw en wordt aangetrokken tot verleidsters of donkere knappe typen.
9. Boogschutter wordt snel verliefd maar heeft er snel genoeg van, zoekt een onderhoudende partner.
10. Steenbok is koel tenzij seksueel opgewonden, trouw, wordt niet snel verliefd en zoekt eerder een statussymbool.
11. Waterman is kalm, gezellig, magnetisch en wordt aangetrokken tot intellectuele onconventionele typen.
12. Vissen is romantisch, inschikkelijk, verleidelijk, verwart lust met liefde, geeft zich snel aan de beide over en wordt vaak tot een fantasie aangetrokken.

Warme hartegroet
Mieke