Veranderingen omarmen

Veranderingen omarmen ‘ Wat de leerling een tragedie noemt, noemt de meester een vlinder ‘ naar Richard Bach

Herken je dat je gebeurtenissen in je leven voorbarig beoordeelt als ‘ goed ‘ of ‘ slecht ‘? Maanden of zelfs jaren later, begrijp je dat je wat je toen verschrikkelijk vond, je leven veranderd en verbeterd heeft. Herkenbaar?

Je wordt vb ‘ afgewezen ‘ voor een job of een promotie en door die gebeurtenis start je je eigen bedrijf op dat uiteindelijk je levenswerk wordt/ is geworden.
Je krijgt een medisch resultaat voor een gezondheidsprobleem waardoor je onmiddellijk met roken stopt én door deze beslissing een betere gezondheid krijgt ( en dat doe je dus zélf ).
Het omgekeerde kan ook gebeuren: je stapt in het huwelijksbootje met de vrouw / de man van je ‘ dromen ‘ en jaren later stap je uit deze relatie en beloof je jezelf je nooit meer open te stellen voor iemand anders, want je hebt teveel afgezien, teveel verdriet gehad.
Of door die droomjob die je wél hebt gekregen moet je zoveel energie investeren dat je relatie vervlakt, je gezondheid te wensen overlaat en geen moment meer kan genieten van leuke dingen ondernemen.
Of het riante huis dat je hebt gekocht , kost je uiteindelijk handenvol geld aan onderhoud , om enkel nog maar over het onderhoud te spreken.

Het is wat kortzichtig om iets op korte termijn te beoordelen als ‘ goed ‘ of ‘ slecht ‘, want de krachten van karma spelen altijd mee en we weten niet wat het uiteindelijke resultaat is van gemaakte keuzes. Door teveel te focussen op de uitkomst of het resultaat, vergeet je meestal te vertrouwen op je innerlijke drijfveer die aangestuurd wordt door je Ziel.

Soms vragen mensen me wel eens…hoe kan ik nou weten dat ik aangedreven wordt door mijn Ziel. Ik heb hier een aantal bedenkingen bij die vragen omdat deze altijd gesteld worden vanuit de drang naar ‘ controle ‘ en ‘ grip ‘ hebben op het leven, sommigen willen liefst ook een heel leven ‘ voorspeld ‘ zien , en het resultaat van elke actie kennen. Vaak zijn dit mensen die angst hebben om de grip te verliezen en dit kan zo ver leiden dat die lijn wordt doorgetrokken op werkelijk elk levensvlak. Ik voel dan zelf de druk regelrecht door de telefoon knallen….en zelfs niet via de telefoon, ook op de chat. De druk, de stress…giert als het ware door de lijnen. Sommigen zijn zich zelfs niet meer bewust van de druk en de stress als ik iemand de vraag stel en het al even snel wegwaaien met een ‘ ja…ik heb stress, maar ik wil nu weten of….’.

Het moment dat je helemaal uit je hoofd kan gaan en verbinding maakt in rust en het stil maakt in jezelf— en vertrouw erop dat je helder kan voelen, weten, horen wat goed voor je is. Het is elke dag stilte-momenten reserveren.

Er is een verhaal over een boer die bij een dorpje woonde. Op een dag rende het enige paard van de boer weg. Zijn buren zeiden: ‘ Wat erg! Wat een pech’ Waarop de boer antwoordde: ‘ Misschien ‘.

De volgende dag kwam het paard terug met drie andere, wilde paarden. Nu had de boer vier paarden in plaats van één! ‘ Wat een geluk ‘, zeiden de buren jaloers tegen de boer. ‘ Misschien ‘, zei de boer schouderophalend.

Later die dag probeerde de enige zoon van de boer een van de wilde paarden te berijden. Hij werd eraf geworpen en brak zijn been. De zoon was de rechterhand van de boer en hij zou wekenlang niet kunnen werken.

De buren uitten hun medeleven : ‘ Wat ga je nu doen? Je raakt je boerderij kwijt ‘. ‘ Misschien ‘, zei de boer weer.

De week erna werd de oorlog uitgeroepen en de soldaten doorzochten het dorp en namen elke man die kon vechten mee. Toen ze bij de boerderij kwamen, zagen ze dat de jongeman zijn been had gebroken, dus lieten ze hem achter.

Terwijl de buren toekeken hoe hun zoons wegmarcheerden, om de strijd in te gaan die ze misschien niet zouden overleven, riepen ze tegen de boer: ‘ Jij hebt het meest geluk van ons allemaal ‘.

‘ Misschien ‘ , zei de boer meelevend en hij draaide zich om en ging zijn huis weer in.

Echte zegeningen doen zich vaak aan ons voor in de vorm van pijnlijke ervaringen, verlies en teleurstelling: maar we moeten geduld hebben en dan zullen we de ervaringen in het juiste perspectief zien.

Een van de eeuwigdurende lessen van verandering is leren het evenwicht te vinden, ongeacht wat er op ons pad komt, en om waar mogelijk naar het goed te zoeken, zelfs als het moeilijk is.

De veranderingen in ons leven kunnen pijnlijk of fijn zijn, met de steun en ondersteuning van Spirit kan je de zegening zien van de obstakels en moeilijkheden.

Volg het pad van licht dat jou en anderen op een hoger niveau brengt.
Warme groet
Mieke Moon Box 49
www.miekecoigne.com