Verleden loslaten

Verleden loslatenVerleden loslaten. Je legt je eigen kaarten en wilt dit keer graag een thema aanpakken dat je wilt loslaten. Stel dat je een ex wilt loslaten, maar hij of zij spookt voortdurend door je hoofd, je wordt er knettergek van en je kunt je maar moeilijk op andere dingen concentreren.

Hoe kan dat nu dat je zo in de ban bent van die gedachten. Je bent een onafhankelijk persoon, je redt jezelf best, je staat open voor anderen en toch hangt daar een gigantische sluier.

Neem de 22 kaarten van de Grote Arcana en kies een kaart die een ding, een idee, een persoon, een probleem of een gevoel vertegenwoordigt die je achter je wilt laten. Laat je intuïtie bij het kiezen van deze kaart je gids zijn en concentreer je op wat je precies wilt loslaten. Je kiest dus niet onwillekeurig.

Kijk naar de 22 kaarten en besluit welke kaart jouw vraag vertegenwoordigt.
Stel dat je een ex wilt vergeten die nog steeds door je hoofd spookt, dan zou je voor de Geliefden kunnen kiezen (je kunt niet ophouden met naar hem of haar te verlangen) of de Keizer ( een dominante, overheersende partner) de Duivel (egoïstisch , meer geïnteresseerd in geld en macht dan liefde).
Schud de overige kaarten en trek de andere kaarten.
1 + 2 3 4 5

1. Ik wil me losmaken van….
2. Wat weerhoudt me?
3. Hoe moet ik verdergaan?
4. Toekomstige invloeden die ik moet vermijden.
5. Toekomstige invloeden die ik moet verwelkomen.

Voorbeeldlezing
1. Ik wil niet langer aan mijn ex denken, die dominant en overheersend was. Je kiest de Keizer.

2. Bekers Zeven. Ik houd mezelf voor de gek met de gedachte dat hij/zij terug zal komen en dat alles dan anders zal zijn. Wat me weerhoudt, zijn mijn fantasieën over hoe het allemaal had kunnen zijn.

3. De Gehangene. Ik geef mezelf de ruimte om de pijn te voelen en te rouwen voor ik verder kan gaan. Ik leef bewuster in het hier en nu.

4. Bekers Vier. Ik pak mijn emotionele blokkades aan en geef geef ruimte aan het ervaren van affectie en genegenheid voor anderen; ik laat de gedachte dat ik niemand meer kan vertrouwen los.

5. Zwaarden Vijf. In de toekomst zet ik mijn behoeften op de eerste plaats. Ik geniet van de geestelijke uitwisseling met nieuwe kennissen, ik concentreer me op dat wat me een fijn gevoel geeft en ik realiseer me dat het beëindigen van deze relatie nodig was om mezelf te worden.

Inspirerende hartegroet
Mieke