Verleiding …..(zelf-) Verraad

Verleiding …..(zelf-) VerraadRegelmatig hoor ik in gesprekken : ‘ Ik ben bedrogen en verraden, ik hoopte dat iets moois uit onze samenwerking ging voortvloeien, niet dus. ‘

Het is soms wel eens het zoveelste verhaal in zich bedrogen , misleid en verraden voelen…maar wat denk je over de volgende ingang:

‘ Heb je ergens je intuïtie genegeerd, een diep stemmetje die je een tekentje ( of misschien zelfs meerdere tekentjes) gaf : ‘ Niet doen, dit is niet goed voor JOU ‘ ‘ ? Ik laat die vraag vaak voorzichtig doorklinken, omdat ik weet dat dit voor de een persoon weerstand oproept en de ander is hier zelf al achter gekomen dat hij/ zij dat stemmetje, dat dieper intuïtieve weten en aanvoelen naast zich neer heeft gelegd. Dat is in dit geval gemakkelijker om verder te kijken en terug de verbinding te maken met de code van zijn/haar Ziel.

De essentie is dat je je laat leiden door je intuïtie, door je persoonlijke waarheid/ waarheden, vanuit je ware zelf en de code in je ziel. Allemaal gemakkelijk geschreven of verteld, en soms moeilijker in realiteit.

Herken je het volgende: je maakt jouw ideeën , jouw visie belangrijker dan andermans ideeën en visie. Je gaat hier volop in mee, de ander maakt je helemaal warm voor zijn project/ zaak/ onderneming en ziet het als zijn/ haar taak om je hierin te betrekken…het kan zelfs zover gaan dat die persoon je bewust aantrekt omwille van je kwaliteiten omdat dit zijn/haar zaak ten goeie komt? Jij voelt je gevleid , want jij wordt een pion in zijn/ haar zaak.

Als dit is wat je al vaker hebt ervaren, dan is het heel goed om de werkelijke motieven te onderzoeken en je bewust te zijn van de achtergrond van mensen die eigenlijk jouw kracht gebruiken voor zijn/ haar motieven…en hier kan je dus nu voor de misschien zoveelste keer achterkomen dat deze niet jouw hoogste goed dienen.

Ai, dat doet zeer, niet? Je bent een pion, en iemand die anderen ziet als pionnen, en anderen warm kan krijgen voor zijn/ haar zaakjes is natuurlijk heel goed bij de pinken. Heb je dit spelletje door…dan vlieg je al snel van het schaakbord en word je ingeruild voor de volgende pion.

Laat ons ook toch nuchter kijken in wat er in werkelijkheid gebeurt: mensen die een verborgen agenda hebben weten exact wat ze moeten doen of zeggen om je te overtuigen mee te stappen in een zaak/project/ onderneming, en dit zijn meestal loze woorden want hun daden zijn niet congruent met hun woorden en beloften.

Datgene waarmee jij akkoord gaat door je aan te sluiten, zal op korte of langere termijn je eigen persoonlijke dromen doen vervangen, ten koste van die van hem/ haar. Als je toelaat dat je op dit moment wordt gedwongen , wordt overgehaald en / of gemanipuleerd wordt, zal dat heel zwaar wegen op je eigen ziel.

Negeer die eerste tekentjes niet, zeker als het egootje in het spel zit. Wees dus op je hoede en verraad jezelf niet. Geef jouw kracht niet weg, maar gebruik je kracht om samen te werken ( als het hier over projectmatig samenwerken gaat) met mensen die heel transparant zijn, met andere woorden wiens woorden en daden op elkaar zijn afgestemd.

Door je intuïtieve aanvoelen te volgen, naar je innerlijke weten en voelen te luisteren, creëer je een toekomst die je voorziet van blijdschap, groei en vreugde. Heel simpel : omdat je trouw bent gebleven en trouw blijft aan jezelf.
Warme hartegroet
Mieke Moon Box 49
www.miekecoigne.com