Waarvan zijn we ons bewust?

Waarvan zijn we ons bewust?. Veel mensen stellen zich de vraag of dat wat ze ooit voor waarheid hebben aangenomen, klopt. Een deel van de mensheid slikt alles wat in de media verschijnt, slikt ook wat in de oude new age wereld verteld wordt. Ik Waarvan zijn we ons bewust?. Veel mensen stellen zich de vraag of dat wat ze ooit voor waarheid hebben aangenomen, klopt. Een deel van de mensheid slikt alles wat in de media verschijnt, slikt ook wat in de oude new age wereld verteld wordt. Ik hoor nog regelmatig verhalen over zwarte magie. Wat men wil geloven, verandert zeer moeilijk. Wil het denken veranderen, dan is er ook de bereidheid nodig om die gedachten kritisch te onderzoeken.

Ik kan niemand op andere gedachten brengen. Ik kan enkel iemand aanmoedigen om die gedachten te onderzoeken, waar die overtuigingen vandaan komen en of er de bereidheid is naar de diepere lagen te kijken.
Het leven raast voorbij, het leven kent een voor velen vastomlijnd patroon, met enkele hoogtepunten die schijnbaar een onvervuld dieper verlangen compenseren. Voor veel mensen die geen uitweg kennen in een grijs bestaan is het leven geboren worden en doodgaan.

Dat is niet de bedoeling van het leven. Dat is het nooit geweest. Onzin om te vertellen dat je leven bepaald zou worden door de plek waar je wiegje heeft gestaan. Onzin om te vertellen dat je geboren bent om te lijden. Onzin om te vertellen dat je moet lijden, ziek zal worden, enkel maar ellende te kennen. Dat is een vergiftigd cadeau van de machtige elite en de Kerk.
Kennis geeft macht, maar over welke kennis hebben we het dan? Het hebben van veel kennis betekent eigenlijk: ’Ik kan goed studeren, verbanden leggen, oorzaak-gevolg uit de doeken doen. Maar ben ik daarom dan bewust van wat er werkelijk speelt. Ben ik me bewust van wie ik werkelijk ben?’

Wat we geleerd hebben? Maak je opleiding af, volg hoge studies, behaal dit diploma en dan ben je écht geslaagd. Dan bén je iemand. Je hoort erbij. Bij wie? Bij wie hoor je eigenlijk? De groep therapeuten, de groep leraren, de groep dokters, de groep bankiers. En wie ben jij werkelijk in de groep? Een grote vis, een kleine garnaal?
Wat een leugen, want iedereen is groots in wezen. Jij hebt een rol in de groep en die wordt bepaald door dé machtige elite van die groep. Onderzoek eens een systeem en kijk naar het organogram en kijk eens hoe de posities verschuiven binnen de groep. Aha, valt het kwartje?
Je doet je doet om ‘op te klimmen’ alsof je een aap bent. Klimmen doen apen in de bomen.
Iedereen zit in de kooi gevangen. De enigen die het ervoeren waren gedetineerden en mensen die aan het einde van hun leven waren gekomen. De hoogopgeleiden waren er zich niet van bewust, wilden er niets over horen. Gedetineerden en terminalen wél.

Ons bewustzijn is niet van ons. Nooit geweest. We denken van wel, maar het is het niet. We hebben school gelopen en alle informatie geslikt. Wie heeft zich ooit de vraag gesteld of alles wat we door onze strot geduwd kregen, klopte? Het perfect kunnen reproduceren van feiten, maakte je tot een uitmuntende leerling. Niets meer dan dat. Tot zelfs in de creatieve vakken moest je een boom tekenen zoals die boom er stond. En wat als jij daar een heel andere invulling aan gaf?
En het ging maar door, van het ene level naar het andere, allemaal in dezelfde lijn. Weet je wat de baret van afgestudeerden op het hoofd betekent? Het is niet wat het lijkt. En iedereen is apetrots met die baret op het hoofd. Symbolen maken deel uit van een programma en weinigen stellen zich hierbij vragen. Het programma wordt slaafs gevolgd. Het maakt allemaal deel uit van een zeer gelaagd complex systeem.

We denken een zeer hoog bewustzijn te ‘hebben’. De werkelijkheid is dat we niet in een hoog bewustzijn Zijn WIE we WERKELIJK ZIJN. Dit is waar een kleine groep zich bewust van wordt. Die kleine groep wordt neergezet als aanhangers van complottheorieën. De realiteit achter de sluiers is totaal anders dan vermoed wordt.
Dat oude structuren op elk vlak aan het afbrokkelen zijn, is duidelijk. En het gaat nog veel verder dan het afbrokkelen, ook wij worden uitgedaagd om los te laten wat ons voorheen veiligheid en vertrouwdheid heeft gegeven.

Niet iedereen zal iets voor verandering voelen en de bekende weg verder willen zetten. Anderen pakken de uitdaging aan en staan open om het begin van een nieuwe wereld te scheppen. En die weg begint bij onszelf. Is het gemakkelijk? Neen. Is het de moeite waard? Ik ervaar van wel.

© Mieke
Inspirerende hartegroet
Mieke