Wat doe jij?

Wat doe jij?Wat doe jij? Je bent vastbesloten om in je kracht te komen, met of zonder hulp of cursus. Het is een thema waar veel mensen zich in aangesproken weten. Dus op zoek naar je kracht.
Hoe begin jij eraan? Wat zijn jouw innerlijke drijfveren om in je kracht te komen? Wat zijn jouw ervaringen die je tot deze beslissing brengen om in je kracht te komen.
Wat vertel je aan jezelf en tegen jezelf of wat hoor je jezelf aan je partner, vrienden vertellen.
Welke emoties en gevoelens voel je bij deze beslissing?
Welke gedachten dwarrelen door je hoofd? Neem al je gedachten waar en de bijkomende emoties en gevoelens.
Het is duidelijk. Je bent het spuugzat om je laten overheersen en je te laten manipuleren .En vanaf nu ga je het anders aanpakken.
Er zijn heel wat manieren om het idee te hebben in je kracht te komen en in je kracht te blijven.
De eerste de beste die het waagt om je met een kutgevoel op te zadelen, krijgt de wind van voren. Je slaat met je vuist op tafel en je zegt wat je te zeggen hebt.
Ziezo, dat heb je nu eens goed gedaan. Eindelijk heb je je mond opengetrokken. Moest je zijn of haar gezicht hebben gezien. Van verbazing kon die geen woord meer uitbrengen en droop af met zijn staart tussen de benen.
Je vertelt in geuren en kleuren aan je beste vriendin dat je eindelijk een doorbraak hebt gemaakt. Je staat vanaf nu echt wel in je kracht. Je vriendin luistert naar je verhaal en reageert niet zoals je het graag had gewild. Je ziet de denkballonnetjes verschijnen en je bedenkt allerlei verhalen bij je vriendin.
Je humeur slaat à la minute om en je voelt je niet gesteund. Doe je dan wat aan jezelf, loopt iedereen te vertellen dat ik meer in mijn kracht moet gaan staan en is het wederom niet goed.
Met de moed in beide handen pak je de uitdaging aan.
Je vriendin vraagt je te voelen hoe je je werkelijk voelt bij dit tafereel. Nou ja, je voelt je best trots, want diegene is afgedropen. Die zal het zich niet meer riskeren om over mijn grens te gaan.
Je vriendin gaat een stapje verder in de vraag waar jij je kracht voelt zitten. Even nadenken, ja, waar voel je die kracht?
Je voelt innerlijke verwarring en je weet niet waar die verwarring vandaan komt. Je keert terug naar het voorval en je voelt je misselijk. Je voelt je maag krampen en inkrimpen.
Er blijft iets onaangenaam hangen en je voelt dat je niet in je kracht staat op de manier zoals je dacht te staan in de situatie.
Tot je grote verbazing merk je dat je vanuit boosheid, frustratie, pijn, verdriet, je kracht wilde claimen. In je kracht staan vanuit boosheid, frustratie, pijn en verdriet, creëert innerlijke onrust en onvrede, mensen lopen van je weg om zichzelf te beschermen tegen je boosheid.
Het wordt dus een zoektocht naar een manier om vanuit je liefdeskracht te handelen zonder jezelf en anderen te schaden.
Hoe kun jij ervaren dat je handelt vanuit je liefdeskracht? Waar voel jij je liefdeskracht? Hoe voelt haar energie? Voel je die op een bepaalde plek in je lichaam of voel je de energie in je hele wezen?
Neem de situatie nog even in beeld. Op welke manier kun jij vanuit je liefdesenergie in je kracht staan. Ik schrijf het nog iets verder door. In je liefdeskracht Zijn.
Voel je het onderscheid tussen de kracht als macht en kracht als zelfliefde?
Als je dit op een dag kunt benoemen in de energie, wat is jouw essentie?

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 49