Weldadige klankschaalheling

Weldadige klankschaalhelingWeldadige klankschaalheling. Sommige instrumenten hebben een helend weldadig effect bij een klankheling zoals een harp, een fluit, als de innerlijke aard van klankheling wordt overgebracht.
Geliefd bij klankhelers zijn Tibetaanse klankschalen.
Je kunt zelf uiteraard ook kiezen om een klankschaal aan te schaffen en ervaren wat voor jou goed voelt.
Voor je overgaat tot het kopen van een klankschaal of meerdere klankschalen zul je automatisch de klankschalen met elkaar vergelijken. De grootste klankschaal hoeft niet noodzakelijk de beste of beter te zijn. Je voelt intuïtief welke klankschaal met jouw energie resoneert.
Een dunne rand is yin (vrouwelijk) van aard en een dikke rand is yang ( mannelijk). Kijk en voel of er krassen, opvullingen, blutsen inzitten. Je hebt ook een stok nodig om een klankschaal te bespelen.
Tik heel zachtjes met de stok op de rand en verplaats hem telkens in dezelfde hoek over de rand. Voel wat je ervaart bij het horen van deze specifieke klank. Je kunt weer een andere schaal nemen en hetzelfde doen. Door meerdere klankschalen uit te proberen, zul je een klankschaal vinden die op dit moment bij je past.
De klankschaal kun je verzorgen en testen met halfvol water en zachtjes heen een weer te bewegen terwijl je speelt. De klank kan gaan rondzingen.
De klankschaal is gemaakt van een mengsel van zeven metalen, die voor de binnenplaneten staan, en moet een muzikale klank hebben die bijna gelijk is aan pianotonen.
Je hebt geen bijzondere mystieke gaven en vaardigheden nodig. Door je ogen te sluiten en de klanken te laten ontstaan, val je samen met jezelf als vibrerend kosmisch spiritueel wezen.
Uit het hoofd naar het hart, naar je ziel.
Er zijn heel veel soorten van klankschalen. Volg in het maken van je keuze altijd je hart.

Inspirerende klankgroet
Mieke Box 49